Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gerucht Wilfred Genee naar Viaplay: ‘het is echt onzin’

  Mediajournalist Rob Goossens zette de mediawereld op scherp door te melden dat het niet zeker is dat Wilfred Genee bij Talpa blijft.
  Jarco Kriek
  2 november 2021
  comments 0
  Gerucht Wilfred Genee naar Viaplay: ‘het is echt onzin’
  Foto Getty Images

  Rob Goossens bracht het verhaal over een mogelijk vertrek van Wilfred Genee bij Talpa in het programma RTL Boulevard. Nordic Entertainment Group (NENT) heeft Marco Zwaneveld vanaf 1 november aangesteld als hoofd sport van de Nederlandse tak van streamingdienst Viaplay, dat in de eerste maanden van 2022 in Nederland op de markt wordt gebracht. Zwaneveld was vijftien jaar in dienst bij RTL Nederland voordat hij de overstap naar Viaplay maakte. In deze periode heeft hij veel met Wilfred Genee samengewerkt. Het was ook Wilfred Genee die enkele weken geleden al in Veronica Inside sprak over de overstap van ‘de kleine directeur’ naar Viaplay. Zwaneveld werkte bij RTL 7 jarenlang samen met Marco Louwerens – de huidige directeur TV bij Talpa Network – die door de mannen gekscherend ‘directeurtje’ wordt genoemd.

   

  Goed contact

  Goossens brengt het bericht over een mogelijk vertrek van Genee bij Talpa op basis van informatie van insiders. Die zeggen onder meer dat het lijkt dat Genee is uitgekeken op Talpa. Een overstap naar NPO is niet aannemelijk omdat de publieke omroep het huidige salaris van Genee niet alleen kan, maar ook niet mág betalen. Bij RTL heeft de presentator volgens de insider wat vijanden gemaakt. Een overstap naar NENT’s Viaplay zou dan ook voor de hand liggen. Overigens krijgt Genee weer met dezelfde beleidsmakers van RTL Nederland te maken als media-autoriteiten de fusie van RTL Nederland en Talpa Network goedkeuren. Een insider weet Goossens te melden dat de laatste tijd ineens wel heel goed contact tussen Gene en Zwaneveld is geweest. Dit is overigens te verklaren omdat Jan Boskamp de overstap naar Viaplay lijkt te maken nu Veronica Inside eind van het jaar stopt.

   

  Onzin

  Het is opvallend dat signalen dat Wilfred Genee uitgekeken zou zijn op Talpa juist nu in de openbaarheid komen. De opvolger van Veronica Inside wordt een dagelijks programma op SBS6 waarin het VI-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen een belangrijke rol gaat spelen. Het nieuwe programma heeft de nodige prioriteit binnen Talpa Network. Zo bemoeide John de Mol zich met de onderhandelingen voor een nieuwe overeenkomst met de drie tv-sterren. Marco Louwerens liet dan ook gisterenavond net voor middernacht in het SBS6-prpgramma Shownieuws weten dat van een overstap van Genee naar Viaplay geen sprake zou zijn. “Het is echt onzin”, aldus Louwerens die verder liet weten dat Genee vorige week een nieuw contract bij Talpa Network heeft getekend.

   

  Veel sport

  Viaplay is een nieuwe streamingdienst die naast veel live sport ook entertainment gaat aanbieden. NENT heeft voor Viaplay inmiddels de uitzendrechten van Formule 1 en Premier League voetbal van Ziggo overgenomen. Ook het PDC Darts verhuist volgend jaar van RTL 7 naar Viaplay. NENT heeft zelfs plannen om over twee jaar een serieuze poging te doen om de uitzendrechten van het Nederlandse Eredivisie voetbal te kopen en dus bij ESPN weg te kapen.

  TalpaTalpa NetworkSBS6VeronicaVeronica InsideWilfred GeneeNordic Entertainment GroupNENTViaplay

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)