Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gerucht Wilfred Genee naar Viaplay: ‘het is echt onzin’

  Mediajournalist Rob Goossens zette de mediawereld op scherp door te melden dat het niet zeker is dat Wilfred Genee bij Talpa blijft.
  Jarco Kriek
  2 november 2021
  comments 0
  Gerucht Wilfred Genee naar Viaplay: ‘het is echt onzin’
  Foto Getty Images

  Rob Goossens bracht het verhaal over een mogelijk vertrek van Wilfred Genee bij Talpa in het programma RTL Boulevard. Nordic Entertainment Group (NENT) heeft Marco Zwaneveld vanaf 1 november aangesteld als hoofd sport van de Nederlandse tak van streamingdienst Viaplay" target="_blank">Viaplay, dat in de eerste maanden van 2022 in Nederland op de markt wordt gebracht. Zwaneveld was vijftien jaar in dienst bij RTL Nederland voordat hij de overstap naar Viaplay maakte. In deze periode heeft hij veel met Wilfred Genee samengewerkt. Het was ook Wilfred Genee die enkele weken geleden al in Veronica Inside sprak over de overstap van ‘de kleine directeur’ naar Viaplay. Zwaneveld werkte bij RTL 7 jarenlang samen met Marco Louwerens – de huidige directeur TV bij Talpa Network – die door de mannen gekscherend ‘directeurtje’ wordt genoemd.

   

  Goed contact

  Goossens brengt het bericht over een mogelijk vertrek van Genee bij Talpa op basis van informatie van insiders. Die zeggen onder meer dat het lijkt dat Genee is uitgekeken op Talpa. Een overstap naar NPO is niet aannemelijk omdat de publieke omroep het huidige salaris van Genee niet alleen kan, maar ook niet mág betalen. Bij RTL heeft de presentator volgens de insider wat vijanden gemaakt. Een overstap naar NENT’s Viaplay zou dan ook voor de hand liggen. Overigens krijgt Genee weer met dezelfde beleidsmakers van RTL Nederland te maken als media-autoriteiten de fusie van RTL Nederland en Talpa Network goedkeuren. Een insider weet Goossens te melden dat de laatste tijd ineens wel heel goed contact tussen Gene en Zwaneveld is geweest. Dit is overigens te verklaren omdat Jan Boskamp de overstap naar Viaplay lijkt te maken nu Veronica Inside eind van het jaar stopt.

   

  Onzin

  Het is opvallend dat signalen dat Wilfred Genee uitgekeken zou zijn op Talpa juist nu in de openbaarheid komen. De opvolger van Veronica Inside wordt een dagelijks programma op SBS6 waarin het VI-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen een belangrijke rol gaat spelen. Het nieuwe programma heeft de nodige prioriteit binnen Talpa Network. Zo bemoeide John de Mol zich met de onderhandelingen voor een nieuwe overeenkomst met de drie tv-sterren. Marco Louwerens liet dan ook gisterenavond net voor middernacht in het SBS6-prpgramma Shownieuws weten dat van een overstap van Genee naar Viaplay geen sprake zou zijn. “Het is echt onzin”, aldus Louwerens die verder liet weten dat Genee vorige week een nieuw contract bij Talpa Network heeft getekend.

   

  Veel sport

  Viaplay is een nieuwe streamingdienst die naast veel live sport ook entertainment gaat aanbieden. NENT heeft voor Viaplay inmiddels de uitzendrechten van Formule 1 en Premier League voetbal van Ziggo overgenomen. Ook het PDC Darts verhuist volgend jaar van RTL 7 naar Viaplay. NENT heeft zelfs plannen om over twee jaar een serieuze poging te doen om de uitzendrechten van het Nederlandse Eredivisie voetbal te kopen en dus bij ESPN weg te kapen.

  TalpaTalpa NetworkSBS6VeronicaVeronica InsideWilfred GeneeNordic Entertainment GroupNENTViaplay

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)