1. Nieuws

    Gezamenlijk initiatief tv-aanbieders tegen illegaal kijken

    Nederlandse aanbieders van digitale televisiepakketten gaan het zowel lineair als online illegaal tv-kijken effectiever opsporen en bestrijden. Ondermeer Ziggo en M7 Group doen mee.
    Jan-Hein Visser
    23 february 2016
    comments 7
    Gezamenlijk initiatief tv-aanbieders tegen illegaal kijken
    Nederlandse aanbieders van digitale televisiepakketten gaan het zowel lineair als online illegaal televisiekijken effectiever opsporen en bestrijden. Ondermeer Ziggo en M7 Group doen mee.

    Het plan van aanpak behelst een verbeterde opsporing van illegaal televisiekijken, waarbij partijen onderling en met politie en justitie actief gegevens over illegale aanbieders gaan uitwisselen. Op die manier wordt het zogenaamde 'control word sharing', (het hacken van Smartcards) en het illegale live streamen van content bestreden. Beide vormen van illegaal televisieaanbod leiden tot economische en maatschappelijke schade en benadelen de gehele mediasector, waaronder makers en rechthebbenden, producenten, omroepen en legale pakketaanbieders

    Eerste rechtszaken

    Enkele illegale aanbieders, die in december 2013 als eersten door de politie werden opgepakt, worden momenteel berecht. De uitspraken worden verwacht in het voorjaar van 2016. Partijen zien deze rechtszaken als een goede eerste stap van de nieuwe aanpak. Het plan van aanpak rondom de bestrijding van illegaal televisiekijken is een gezamenlijk initiatief van NLkabel (de vereniging van kabelbedrijven) en van vrijwel álle andere aanbieders van digitale televisie in Nederland. Daarbij zitten onder andere Ziggo, Caiway, Delta, CanalDigitaal en Online.nl.
    Illegaal kijkenCardsharingStreamingOnline.nlM7 Group S.A.CanalDigitaalCaiwayZiggoDeltaNL KabelPiraterij

    Reacties

  1. Doe mee en win!

    • Sanctuary

      Win het eerste seizoen Sanctuary

      Helena zoekt haar identieke tweelingzus op in het afgelegen sanatorium Sanctuary. Maar wanneer Helena de ochtend na haar komst wakker wordt, ontdekt ze echter dat Siri is verdwenen. Bovendien blijkt Sanctuary geen sanatorium maar een geavanceerd instituut voor experimenten met psychopaten… Totaal TV mag vijf keer een streamstart van deze achtdelige psychologische thriller weggeven.

    TV-TIP 300

    300
    Veronica om 20:00 uur
    In 480 voor Christus heeft de koning van Sparta leiding in de slag om Thermopylae. Samen met zijn troepen bindt hij de strijd aan met de opkomende Perzen.

    TV-TIP Valerian and the City of a Thousand Planets

    Valerian and the City of a Thousand Planets
    RTL 7 om 20:00 uur
    De intergalactische agenten Valerian en Laureline moeten de orde in het heelal bewaren. Ze krijgen de opdracht om naar Alpha, Stad van Duizend Planeten, te reizen: een metropool waar miljoenen wezens uit het hele universum vreedzaam samenleven. Ergens in Alpha huist een duistere kracht die het voortbestaan van de stad én het hele universum bedreigt.

    Interview

    • Carolina Lo Galbo 5 uur show

      Carolina Lo Galbo

      5 uur show

      De 5 uur show is nieuw leven ingeblazen. Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten brengen - week op, week af - dagelijks het persoonlijke verhaal achter het nieuws.
      Reacties0 reactie(s)