Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Glaspoort glasvezel sluit zich aan bij NLconnect

  Branchevereniging NLconnect heeft vijf nieuwe leden ingeschreven. Meest opvallende naam is Glaspoort. Dit is een joint-venture van KPN en pensioenfonds APG.
  Jarco Kriek
  28 juli 2022
  comments 0
  Glaspoort glasvezel sluit zich aan bij NLconnect
  Foto Getty Images

  Het is opvallend dat Glaspoort zich bij NLconnect heeft aangesloten. Aandeelhouder KPN voert namelijk zelf onderhandelingen met onder meer contentaanbieders en leveranciers. Glaspoort heeft als doelstelling om de komende jaren minimaal 1,2 miljoen woningen op de eigen glasvezelnetwerken aan te sluiten. Het gaat hierbij vooral om aansluitingen in kleinere gemeenten en zogenaamde buitengebieden. De samenwerking met APG in Glaspoort zorgt ervoor dat KPN sneller woningen en bedrijven kan verglazen en eerder dan verwacht het grootste deel van het kopernetwerk kan vervangen door een modern glasvezelnetwerk. KPN is de hoofdhuurder op Glaspoort glasvezelnetwerken. Deze netwerken zijn – net als de netwerken van KPN NetwerkNL – open voor serviceproviders zoals T-Mobile, Online.nl en Freedom Internet.

   

  Nieuwe leden

  Naast Glaspoort zijn ook de bedrijven IP Visie, Cable Home, Radius Systems en Roudin Group toegetreden tot NLconnect. Deze branchevereniging heeft als doelstelling om innovatie, onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling te bevorderen. NLconnect werkt momenteel aan een branchebrede certificering van FTTX netwerken en een duurzaamheidsclassificatie van glasvezelcomponenten. Een andere belangrijke bezigheid van NLconnect is een lobby voor gunstige regelgeving.

   

  Snellere aanleg

  Volgens Mathieu Andriessen – directeur van NLconnect – gaat de uitrol van glasvezel sneller dan verwacht. De vijf nieuwe leden dragen hieraan bij. “De uitrol van glasvezel gaat momenteel sneller dan ooit tevoren en de nieuwe leden dragen daaraan hun steentje bij. In deze dynamische markt is het goed om te zien dat concurrenten en branchegenoten elkaar ook opzoeken om binnen de vereniging pre-competitief samen te werken. We heten de nieuwe leden natuurlijk van harte welkom.”

  NLconnectbrancheverenigingglasvezelGlaspoortKPN

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)