Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Glaspoort glasvezel sluit zich aan bij NLconnect

  Branchevereniging NLconnect heeft vijf nieuwe leden ingeschreven. Meest opvallende naam is Glaspoort. Dit is een joint-venture van KPN en pensioenfonds APG.
  Jarco Kriek
  28 juli 2022
  comments 0
  Glaspoort glasvezel sluit zich aan bij NLconnect
  Foto Getty Images

  Het is opvallend dat Glaspoort zich bij NLconnect heeft aangesloten. Aandeelhouder KPN voert namelijk zelf onderhandelingen met onder meer contentaanbieders en leveranciers. Glaspoort heeft als doelstelling om de komende jaren minimaal 1,2 miljoen woningen op de eigen glasvezelnetwerken aan te sluiten. Het gaat hierbij vooral om aansluitingen in kleinere gemeenten en zogenaamde buitengebieden. De samenwerking met APG in Glaspoort zorgt ervoor dat KPN sneller woningen en bedrijven kan verglazen en eerder dan verwacht het grootste deel van het kopernetwerk kan vervangen door een modern glasvezelnetwerk. KPN is de hoofdhuurder op Glaspoort glasvezelnetwerken. Deze netwerken zijn – net als de netwerken van KPN NetwerkNL – open voor serviceproviders zoals T-Mobile, Online.nl en Freedom Internet.

   

  Nieuwe leden

  Naast Glaspoort zijn ook de bedrijven IP Visie, Cable Home, Radius Systems en Roudin Group toegetreden tot NLconnect. Deze branchevereniging heeft als doelstelling om innovatie, onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling te bevorderen. NLconnect werkt momenteel aan een branchebrede certificering van FTTX netwerken en een duurzaamheidsclassificatie van glasvezelcomponenten. Een andere belangrijke bezigheid van NLconnect is een lobby voor gunstige regelgeving.

   

  Snellere aanleg

  Volgens Mathieu Andriessen – directeur van NLconnect – gaat de uitrol van glasvezel sneller dan verwacht. De vijf nieuwe leden dragen hieraan bij. “De uitrol van glasvezel gaat momenteel sneller dan ooit tevoren en de nieuwe leden dragen daaraan hun steentje bij. In deze dynamische markt is het goed om te zien dat concurrenten en branchegenoten elkaar ook opzoeken om binnen de vereniging pre-competitief samen te werken. We heten de nieuwe leden natuurlijk van harte welkom.”

  NLconnectbrancheverenigingglasvezelGlaspoortKPN

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)