Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Glaspoort neemt 1 op 8 aansluitingen Delta Fiber over

  Glaspoort wil een deel van het glasvezelnetwerk van Delta Fiber overnemen. De bal ligt nu bij toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).
  Jarco Kriek
  29 mei 2024
  comments 2
  Glaspoort neemt 1 op 8 aansluitingen Delta Fiber over
  Foto Getty Images

  De aankondiging van de overname van een deel van de glasvezelaansluitingen van Delta Fiber door Glaspoort komt niet onverwacht. Totaal TV berichtte enkele weken geleden op basis van betrouwbare bronnen uit de aannemerswereld al dat Glaspoort interesse had in glasvezelaansluitingen van Delta Fiber. In eerste instantie gaat het om 200.000 aansluiten in ‘zeer dunbevolkte’ gebieden. Welke gebieden dit zijn, is nog onduidelijk. Glaspoort – een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP – en Delta Fiber willen hierover niets zeggen voordat toezichthouder ACM een oordeel heeft gegeven over het verkoopplan.

   

  Begin

  Dat Delta Fiber een achtste deel van alle aansluitingen die op dit moment zijn gerealiseerd verkoopt, maakt duidelijk dat de eigenaren van Delta Fiber – de investeerders EQT en Stonepeak – niet de intentie hebben om van Delta Fiber het tweede grote glasvezelnetwerk van Nederland te maken. In dat geval zou namelijk niet de verkoop van aansluitingen maar de aankoop van aansluitingen van bijvoorbeeld Open Dutch Fiber (ODF) een logische stap zijn. Meerdere bronnen laten aan Totaal TV weten dat de huidige aankondiging gezien moet worden als eerste stap. Een eventuele vervolgstap is afhankelijk van het oordeel van ACM, waarbij vooral de onderbouwing van dit antwoord een belangrijke graadmeter zal zijn voor eventuele vervolgstappen.

  Delta FiberDeltaGlaspoortKPNABPglasvezelovername

  Reacties