Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Glasvezel groeit door naar ruim 2 miljoen actieve aansluitingen

  Glasvezel wordt in Nederland steeds meer gebruikt voor de levering van de vaste diensten tv en internet, zowel bij consumenten als bedrijven.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2022
  comments 0
  Glasvezel groeit door naar ruim 2 miljoen actieve aansluitingen
  Foto ProShots

  Dit blijkt uit de Telecommonitor van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) over het eerste kwartaal van dit jaar. Het totale aantal glasvezelaansluitingen in Nederland is volgens ACM gegroeid naar 4,71 miljoen. Ondanks de groei is dat nog steeds minder dan de ruim zeven miljoen kabelaansluitingen – hoofdzakelijk van Ziggo – waardoor kabel een vrijwel landelijk dekkend netwerk in Nederland heeft. Door de groei van glasvezel is het aantal DSL koperdraadaansluitingen in Nederland naar 5,8 miljoen gedaald. Dit komt onder meer doordat KPN is begonnen om het oude kopernetwerk uit te schakelen in de gebieden waar een glasvezelnetwerk is aangelegd.

   

  Bezettingsgraad

  Van de 4,71 miljoen glasvezelaansluitingen worden er 2,3 miljoen actief gebruikt. Onder glasvezelgebruikers blijken veel cordcutters te zitten. Het aantal verkochte tv-abonnementen komt namelijk maar net boven de 1,6 miljoen uit. De bezettingsgraad bij het huidige aantal glasvezelaansluitingen komt net onder de helft uit, namelijk 48,8 procent. Drie van vier glasvezelaansluitpunten in de meterkast van woningen is verbonden met een netwerk van KPN NetwerkNL.

  Autoriteit Consument & MarktACMTelecommonitorglasvezelKPN NetwerkNLDelta FiberOpen Dutch FiberGlaspoort

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)