Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Glasvezel in opmars: meer dan miljoen nieuwe potentiële klanten

  Dat Ziggo de druk van glasvezel voelt, is al langer bekend. Maar nog nooit werden in een jaar tijd in Nederland zoveel nieuwe aansluitingen gerealiseerd.
  Jarco Kriek
  19 december 2022
  comments 8
  Glasvezel in opmars: meer dan miljoen nieuwe potentiële klanten
  Foto Getty Images

  Branchevereniging NLconnect heeft berekend dat in 2022 meer dan een miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen zijn aangelegd. Nog nooit ging de uitrol van glasvezel zo snel in Nederland. Naast KPN NetwerkNL zijn ook Delta Fiber, Open Dutch Fiber en Glaspoort op grotere schaal actief met de aanleg van nieuwe glasvezel. Maar ook op lokaal en regionaal gebied zijn kleinere bedrijven actief met de aanleg van nieuwe netwerken. Het gaat daarbij onder meer om Kabelnoord en Stichting Kabelnet Veendam (SKV).

   

  Ziggo

  Omdat Ziggo onlangs de uitrol van DOCSIS 3.1 heeft afgerond, kan in rond 97 procent van de woningen nu met een internetsnelheid van 1Gbps gedownload worden. Toch ligt de concurrentiedruk door de snelle uitrol van glasvezel voornamelijk bij Ziggo. Bij het kabelbedrijf blijft de uploadsnelheid op dit moment namelijk ver achter bij die van glasvezelaanbieders als KPN, T-Mobile, Delta en Caiway.

  NLconnectglasvezelKPN NetwerkNLGlaspoortDelta FiberOpen Dutch FiberODF

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)