Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Glasvezel in opmars: meer dan miljoen nieuwe potentiële klanten

  Dat Ziggo de druk van glasvezel voelt, is al langer bekend. Maar nog nooit werden in een jaar tijd in Nederland zoveel nieuwe aansluitingen gerealiseerd.
  Jarco Kriek
  19 december 2022
  comments 8
  Glasvezel in opmars: meer dan miljoen nieuwe potentiële klanten
  Foto Getty Images

  Branchevereniging NLconnect heeft berekend dat in 2022 meer dan een miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen zijn aangelegd. Nog nooit ging de uitrol van glasvezel zo snel in Nederland. Naast KPN NetwerkNL zijn ook Delta Fiber, Open Dutch Fiber en Glaspoort op grotere schaal actief met de aanleg van nieuwe glasvezel. Maar ook op lokaal en regionaal gebied zijn kleinere bedrijven actief met de aanleg van nieuwe netwerken. Het gaat daarbij onder meer om Kabelnoord en Stichting Kabelnet Veendam (SKV).

   

  Ziggo

  Omdat Ziggo onlangs de uitrol van DOCSIS 3.1 heeft afgerond, kan in rond 97 procent van de woningen nu met een internetsnelheid van 1Gbps gedownload worden. Toch ligt de concurrentiedruk door de snelle uitrol van glasvezel voornamelijk bij Ziggo. Bij het kabelbedrijf blijft de uploadsnelheid op dit moment namelijk ver achter bij die van glasvezelaanbieders als KPN, T-Mobile, Delta en Caiway.

  NLconnectglasvezelKPN NetwerkNLGlaspoortDelta FiberOpen Dutch FiberODF

  Reacties

 1. TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  TV-TIP Wheeler Dealers

  Wheeler Dealers
  discovery om 20:30 uur
  In mei 2002 werd de liefhebber van brullende motoren en brandend rubber getrakteerd op de gepeperde versie van de vrij brave Audi A6 Avant, de RS6 Avant. Met in het vooronder een 4,2 liter twinturbo V8, goed voor 450 pk, sprintte de opgepompte stationwagen in een duizelingwekkende 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Mike vindt een ultra­marijnblauw exemplaar van de eerste generatie, die Elvis nog verder oppompt om het op het circuit op te nemen tegen dé sportwagen der sportwagens: de Porsche 911.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)