Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Glasvezel is niet altijd een vernieuwing: netwerk afgekeurd vanwege kwaliteit kabels

  Een financiële strop maar vooral vertraging van de oplevering van het nieuwe glasvezelnetwerk. Dat staat Stichting Kabelnet Veendam (SKV) te wachten.
  Jarco Kriek
  5 december 2023
  comments 1
  Glasvezel is niet altijd een vernieuwing: netwerk afgekeurd vanwege kwaliteit kabels
  Foto ProShots

  RTV Noord meldt dat de kwaliteit van het glasvezelnetwerk wat in Pekela is aangelegd te wensen over laat. Dit kwam aan het licht nadat de eerste huisaansluiting was gerealiseerd. Reden voor glasvezelexploitant SKV om de hoofdkabel van het netwerk te vervangen. SKV is samen met Glasdraad de initiatiefnemer voor Glasvezel Pekela.

   

  Vertraging

  De financiële strop is te overzien. Glasvezel Pekela gaat de schade verhalen op de leverancier van de glasvezelkabel. Alle partijen nemen hierbij hun verantwoordelijkheid. Maar de slechtere glasvezelkabel zorgt er wel voor dat vertraging in de aanleg en het leveren van diensten via glasvezel is. Het gaat hierbij om een vertraging van rond de drie maanden. Een voordeel is wel dat in gebieden waar de slechtere glasvezelkabel is aangelegd de straten niet nogmaals open hoeven worden gemaakt. De nieuwe kabel kan vanaf enkele knooppunten de grond in worden geschoten.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVGlasdraadglasvezelaanlegtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)