Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Glasvezel is niet altijd een vernieuwing: netwerk afgekeurd vanwege kwaliteit kabels

  Een financiële strop maar vooral vertraging van de oplevering van het nieuwe glasvezelnetwerk. Dat staat Stichting Kabelnet Veendam (SKV) te wachten.
  Jarco Kriek
  5 december 2023
  comments 1
  Glasvezel is niet altijd een vernieuwing: netwerk afgekeurd vanwege kwaliteit kabels
  Foto ProShots

  RTV Noord meldt dat de kwaliteit van het glasvezelnetwerk wat in Pekela is aangelegd te wensen over laat. Dit kwam aan het licht nadat de eerste huisaansluiting was gerealiseerd. Reden voor glasvezelexploitant SKV om de hoofdkabel van het netwerk te vervangen. SKV is samen met Glasdraad de initiatiefnemer voor Glasvezel Pekela.

   

  Vertraging

  De financiële strop is te overzien. Glasvezel Pekela gaat de schade verhalen op de leverancier van de glasvezelkabel. Alle partijen nemen hierbij hun verantwoordelijkheid. Maar de slechtere glasvezelkabel zorgt er wel voor dat vertraging in de aanleg en het leveren van diensten via glasvezel is. Het gaat hierbij om een vertraging van rond de drie maanden. Een voordeel is wel dat in gebieden waar de slechtere glasvezelkabel is aangelegd de straten niet nogmaals open hoeven worden gemaakt. De nieuwe kabel kan vanaf enkele knooppunten de grond in worden geschoten.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVGlasdraadglasvezelaanlegtvtelevisieinternet

  Reacties