Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  BVN terug op Hot Bird: verhuist naar definitieve frequentie

  Een wijziging die positief is voor eigenaren van campers en caravans die tv-kijken via de satelliet. BVN keert namelijk weer terug op de Hot Bird-satelliet.
  Jarco Kriek
  29 mei 2024
  comments 4
  BVN terug op Hot Bird: verhuist naar definitieve frequentie

  De Hot Bird-satellietpositie heeft de grootste footprint van alle in Europa te ontvangen satellieten. Dit betekent dat de positie op 13 graden oost niet alleen te ontvangen is in heel Europa, maar ook in delen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De terugkeer van BVN op de Hot Bird-positie is dan ook goed nieuws voor mensen met campers en caravans. Ook Nederlanders die van een vakantie genieten in hotels en resorts hebben grotere kans dat BVN weer te zien is in de zenderlijst van de televisie op hun vakantieverblijf.

   

  Welke uitzendfrequentie?

  René van Baaren van BVN bevestigt aan Totaal TV de structurele terugkeer van BVN op de Hot Bird-positie op 13 graden oost vanaf 1 juni. Eerder waren er al testuitzendingen te ontvangen waren via de nieuwe frequentie 11096 MHz, horizontaal, symbolrate 30000, FEC 3/4 (DVB-S2 – 8PSK) via transponder 129 op de zogenaamde wide beam van de Hot Bird 13F satelliet. BVN is vandaag begonnen met het uitzenden op de definitieve uitzendstek. Dit is 10853 MHz, horizontaal, symbolrate 29900, FEC 2/3 (DVB-S2 – 8PSK). 

  BVNsatellietHotbird

  Reacties