Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Grand Prix Radio live vanuit Zandvoort tijdens Dutch GP

  Grand Prix Radio maakt het komende weekend de uitzendingen live vanuit een tijdelijke studio in Zandvoort. Dit in verband met Formule 1 Dutch GP.
  Jarco Kriek
  31 august 2022
  comments 0
  Grand Prix Radio live vanuit Zandvoort tijdens Dutch GP
  Foto Getty Images

  Grand Prix Radio heeft de tijdelijke studio opgebouwd naast het circuit in Zandvoort ter hoogte van het Tinq-tankstation. Wie is Zandvoort is, kan langskomen op te zien hoe de live-uitzendingen worden gemaakt. Maar ook luisteraars in Nederland en de rest van de wereld kunnen via het internet meegenieten. Dankzij de virtual radio-techniek kan zo niet alleen naar de radio-uitzendingen worden geluisterd, maar zijn ook via diverse camera’s de verrichtingen in de studio te zien.

   

  DAB+

  Grand Prix Radio is een radiozender van F1-commentator Olav Mol en radiomaker Alexander Stevens, die in grote delen van Nederland ook in de ether via het digitale radionetwerk DAB+ kan worden ontvangen. De radiozender maakt gebruik van gehuurde bandbreedte op frequentiemux 7D van dienstenaanbieder MTV NL.

   

  Live radio

  Grand Prix Radio maakt op vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Dutch GP van ’s morgens vroeg tot laat in de avond live radioprogramma’s vanuit de tijdelijke studio nabij het racecircuit van Zandvoort. Het nieuws wordt gelezen door Rachid Finge. Hij was tot 2016 als nieuwslezer in dienst van NPO en maakte daarna de overstap naar Google Nederland, waar hij als communicatiemanager werkt. Daarnaast is Finge een groot liefhebber van Formule 1. Grand Prix Radio is ook in het radiopakket van diverse providers zoals Ziggo en KPN opgenomen.

   

  Radioverslag

  Op Grand Prix Radio is tijdens de Dutch GP – net als bij andere Formule 1 Grand Prixes – een live radioverslag te horen dat door Olav Mol en Jack Plooij wordt verzorgd. Met de online app van de radiozender kan het geluid met de tv-uitzendingen van Viaplay en F1 TV Pro gesynchroniseerd worden. Menig Formule 1-liefhebber gebruikt deze methode om bij het live tv-verslag het vertrouwde commentaar van Olav Mol en Jack Plooij – net als voorheen bij Ziggo Sport – tot zich te nemen.

  Grand Prix RadioDAB+onlineradioDutch GPZandvoortOlav MolJack Plooij

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview