Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Grand Prix Radio live vanuit Zandvoort tijdens Dutch GP

  Grand Prix Radio maakt het komende weekend de uitzendingen live vanuit een tijdelijke studio in Zandvoort. Dit in verband met Formule 1 Dutch GP.
  Jarco Kriek
  31 augustus 2022
  comments 0
  Grand Prix Radio live vanuit Zandvoort tijdens Dutch GP
  Foto Getty Images

  Grand Prix Radio heeft de tijdelijke studio opgebouwd naast het circuit in Zandvoort ter hoogte van het Tinq-tankstation. Wie is Zandvoort is, kan langskomen op te zien hoe de live-uitzendingen worden gemaakt. Maar ook luisteraars in Nederland en de rest van de wereld kunnen via het internet meegenieten. Dankzij de virtual radio-techniek kan zo niet alleen naar de radio-uitzendingen worden geluisterd, maar zijn ook via diverse camera’s de verrichtingen in de studio te zien.

   

  DAB+

  Grand Prix Radio is een radiozender van F1-commentator Olav Mol en radiomaker Alexander Stevens, die in grote delen van Nederland ook in de ether via het digitale radionetwerk DAB+ kan worden ontvangen. De radiozender maakt gebruik van gehuurde bandbreedte op frequentiemux 7D van dienstenaanbieder MTV NL.

   

  Live radio

  Grand Prix Radio maakt op vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Dutch GP van ’s morgens vroeg tot laat in de avond live radioprogramma’s vanuit de tijdelijke studio nabij het racecircuit van Zandvoort. Het nieuws wordt gelezen door Rachid Finge. Hij was tot 2016 als nieuwslezer in dienst van NPO en maakte daarna de overstap naar Google Nederland, waar hij als communicatiemanager werkt. Daarnaast is Finge een groot liefhebber van Formule 1. Grand Prix Radio is ook in het radiopakket van diverse providers zoals Ziggo en KPN opgenomen.

   

  Radioverslag

  Op Grand Prix Radio is tijdens de Dutch GP – net als bij andere Formule 1 Grand Prixes – een live radioverslag te horen dat door Olav Mol en Jack Plooij wordt verzorgd. Met de online app van de radiozender kan het geluid met de tv-uitzendingen van Viaplay en F1 TV Pro gesynchroniseerd worden. Menig Formule 1-liefhebber gebruikt deze methode om bij het live tv-verslag het vertrouwde commentaar van Olav Mol en Jack Plooij – net als voorheen bij Ziggo Sport – tot zich te nemen.

  Grand Prix RadioDAB+onlineradioDutch GPZandvoortOlav MolJack Plooij

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)