Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Grand Prix Radio met Formule 1 landelijk via DAB+

  Grand Prix Radio is vanaf nu vrijwel landelijk te beluisteren via het digitale radionetwerk DAB+. Op deze zender is onder meer Formule 1 live te horen.
  Jarco Kriek
  22 juli 2022
  comments 1
  Grand Prix Radio met Formule 1 landelijk via DAB+
  Foto Getty Images

  Grand Prix Radio is opgericht door Alexander Stevens en Olav Mol. Op de radiozender is naast veel muziek ook het live radioverslag van de kwalificaties en races in de Formule 1 te beluisteren. De luistercijfers van Grand Prix Radio zijn sinds maart enorm gestegen. Veel Nederlandse Formule 1-liefhebbers vinden het commentaar dat de streamingdienst Viaplay levert van mindere kwaliteit dan het commentaar dat Olav Mol en Jack Plooij maken voor Grand Prix Radio. De online app van de radiozender heeft een extra functionaliteit waarmee het verslag dat Grand Prix Radio levert gemakkelijk kan worden gesynchroniseerd met de beelden op tv. Synchronisatie met de DAB+ verspreiding van Grand Prix Radio is veel moeilijker.

   

  MTV NL

  Buitenshuis heeft Grand Prix Radio een vrijwel landelijk bereik via het DAB+ netwerk van dienstenaanbieder MTV NL. Dit netwerk is te beluisteren via frequentiemux 7D. Ontvangst binnenshuis is minder groot. Grand Prix Radio blijft overigens ook online beschikbaar. Luisteren kan via de website en de app van de radiozender. Ook kan er geluisterd worden via radio-apps als JUKE, radioNED en TuneIn.

  Grand Prix RadioradioDAB+Formule 1MTV NL

  Reacties