Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gratis NLZIET stap dichterbij

  De kans bestaat dat er op termijn een gratis variant komt van streamingdienst NLZIET.
  Jarco Kriek
  8 juli 2022
  comments 3
  Gratis NLZIET stap dichterbij
  Foto Getty Images

  NLZIET is een samenwerking van publieke en private mediabedrijven, te weten NPO, RTL en Talpa. Op dit moment is NLZIET een betaaldienst. De kans is echter aanwezig dat er in de toekomst een gratis variant van NLZIET beschikbaar komt. Dit werd duidelijk in een commissiedebat over de hoofdlijnenbrief van het grote mediadebat dat later dit jaar op de politieke agenda staat.

   

  Wat is NLZIET?

  NLZIET is een Nederlandse streamingdienst waarmee tegen betaling van €7,95 per maand live naar bijna veertig zenders van deelnemende omroepen gekeken kan worden. Ook kan direct vanuit de programmagids (EPG) tot even dagen worden teruggekeken naar eerder uitgezonden programma’s. Wellicht het belangrijkste onderdeel van NLZIET is de mogelijkheid om een groot deel van de uitgezonden programma’s op de zenders van NPO, RTL en Talpa minimaal 365 dagen na uitzending terug te kijken, reclamevrij en in de best beschikbare beeldkwaliteit. Ook is het diverse titels mogelijk om nog vóór de eerste lineaire uitzending afleveringen van programma’s en series te bekijken. Het is in enkele gevallen ook mogelijk om hele seizoenen van series voor de eerste lineaire vertoning te bingewatchen.

   

  Gratis

  De mogelijk gratis variant van NLZIET krijgt in ieder geval content van publieke omroep NPO geleverd. Het gaat om content die afkomstig is van NPO Start/NPO on demand. Staatssecretaris Gunay Uslu heeft de Tweede Kamer toegezegd dat ze de NPO gaat verplichten NPO Start gratis aan te bieden. Dit maakt de weg vrij naar een gratis variant van NLZIET. Hierdoor kan NLZIET zijn positie op de Nederlandse markt verstevigen. Dit is nodig om de groeiende internationale concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

   

  Providers

  Met een gratis variant kan NLZIET mogelijk uitgroeien tot de grootste streamingdienst van Nederland. Met de gratis variant komt ook de komst van NLZIET op platforms van providers van Ziggo, KPN en T-Mobile een stap dichterbij. Dat is gunstig voor NLZIET, want als de dienst eenmaal aanwezig is op de decoders van de providers is de stap van de gratis naar de betaalde variant van NLZIET voor abonnees een stuk kleiner geworden.

  NLzietNPOpublieke omroepNPO Start

  Reacties

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)