Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gratis NLZIET stap dichterbij

  De kans bestaat dat er op termijn een gratis variant komt van streamingdienst NLZIET.
  Jarco Kriek
  8 july 2022
  comments 3
  Gratis NLZIET stap dichterbij
  Foto Getty Images

  NLZIET is een samenwerking van publieke en private mediabedrijven, te weten NPO, RTL en Talpa. Op dit moment is NLZIET een betaaldienst. De kans is echter aanwezig dat er in de toekomst een gratis variant van NLZIET beschikbaar komt. Dit werd duidelijk in een commissiedebat over de hoofdlijnenbrief van het grote mediadebat dat later dit jaar op de politieke agenda staat.

   

  Wat is NLZIET?

  NLZIET is een Nederlandse streamingdienst waarmee tegen betaling van €7,95 per maand live naar bijna veertig zenders van deelnemende omroepen gekeken kan worden. Ook kan direct vanuit de programmagids (EPG) tot even dagen worden teruggekeken naar eerder uitgezonden programma’s. Wellicht het belangrijkste onderdeel van NLZIET is de mogelijkheid om een groot deel van de uitgezonden programma’s op de zenders van NPO, RTL en Talpa minimaal 365 dagen na uitzending terug te kijken, reclamevrij en in de best beschikbare beeldkwaliteit. Ook is het diverse titels mogelijk om nog vóór de eerste lineaire uitzending afleveringen van programma’s en series te bekijken. Het is in enkele gevallen ook mogelijk om hele seizoenen van series voor de eerste lineaire vertoning te bingewatchen.

   

  Gratis

  De mogelijk gratis variant van NLZIET krijgt in ieder geval content van publieke omroep NPO geleverd. Het gaat om content die afkomstig is van NPO Start/NPO on demand. Staatssecretaris Gunay Uslu heeft de Tweede Kamer toegezegd dat ze de NPO gaat verplichten NPO Start gratis aan te bieden. Dit maakt de weg vrij naar een gratis variant van NLZIET. Hierdoor kan NLZIET zijn positie op de Nederlandse markt verstevigen. Dit is nodig om de groeiende internationale concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

   

  Providers

  Met een gratis variant kan NLZIET mogelijk uitgroeien tot de grootste streamingdienst van Nederland. Met de gratis variant komt ook de komst van NLZIET op platforms van providers van Ziggo, KPN en T-Mobile een stap dichterbij. Dat is gunstig voor NLZIET, want als de dienst eenmaal aanwezig is op de decoders van de providers is de stap van de gratis naar de betaalde variant van NLZIET voor abonnees een stuk kleiner geworden.

  NLzietNPOpublieke omroepNPO Start

  Reacties

 1. TV-TIP The Voice of Love

  The Voice of Love
  Film 1 Premiere om 20:30 uur
  Een warme en humorvolle ode aan Célin Dion, vrij geïnspireerd op het leven van de beroemde zangeres.

  TV-TIP De beentjes van Sint-Hildegard

  De beentjes van Sint-Hildegard
  NPO 1 om 21:18 uur
  In 35 jaar huwelijk met Gedda heeft Jan eigenlijk nooit iets zelf beslist. Na de dood van zijn schoonvader begint dat steeds meer te knagen: hij wil vrijheid. Jan maakt rare sprongen om dat te bereiken. Ondertussen voelt ook hun dochter Liesbeth zich gevangen in haar relatie.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)