1. Nieuws

  Groei digitale televisie bij Ziggo

  Het aantal Ziggo-klanten dat digitale televisie kijkt, blijft groeien. Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht van het derde kwartaal dat Ziggo vandaag openbaar maakte.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2012
  comments 0
  Groei digitale televisie bij Ziggo

  Het aantal Ziggo-klanten dat digitale televisie kijkt, blijft groeien. Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht van het derde kwartaal 2012 dat Ziggo vandaag openbaar maakte.

  Het aantal huishoudens in het verzorgingsgebied van Ziggo dat daadwerkelijk op het Ziggo-kabelnetwerk is aangesloten, bleef met 4,218 miljoen stabiel. Ziggo verloor in het derde kwartaal 27.000 tv-klanten. Het aantal dat naar analoge televisie keek, daalde met 37.000 naar 679.000. Daar tegenover stond een stijging van digitale tv-abonnees met 11.000 naar 2,253 miljoen abonnees. Hieruit blijkt dat nog slechts 23 procent van de klanten op het primaire tv-toestel naar analoge televisie kijkt.

  Meer video on demand en premium tv

  Verder blijkt dat het gebruik van de digitale tv-dienst video on demand in de afgelopen periode met honderdveertig procent is gegroeid. Daarnaast nemen tv-klanten bij Ziggo meer aanvullende tv-abonnementen – waaronder premiumabonnementen – af. Dit aantal steeg met vijfduizend naar 956.000. Hieruit blijkt dat 42,5 procent van de digitale tv-kijkers bij Ziggo één of meer aanvullende tv-abonnementen afneemt. Het maandelijks bedrag dat een Ziggo-abonnee bij het kabelbedrijf uitgeeft, steeg met één eurocent naar €40,44.

  Last van concurrentie KPN

  Bij de verkoop van Alles-in-1 triple play pakketten heeft Ziggo volgens haar topman Bernard Dijkhuizen vooral last van concurrentie van KPN en in mindere mate van T-Mobile en Vodafone. Dat komt vooral door de groei van het aantal huishoudens dat op glasvezelnetwerken is aangesloten. Hierdoor ervaart Ziggo in haar verzorgingsgebied grotere concurrentie van aanbieders van Alles-in-1 pakketten via glasvezel en in mindere mate DSL-netwerken.

  ZiggotelevisieinternettelefonieAlles-In-1triple playanaloogdigitaalvideo on demandpremiumkanalenFilm1Sport1Eredivisie LiveHBO

  Reacties

 1. TV-TIP Stand van Nederland

  Stand van Nederland
  NPO 2 om 20:25 uur
  Ooit was je gulden op de markt een daalder waard, maar tegenwoordig moet je voor koopjes bij de Turk of online zijn. Met luxe voedingsproducten valt nog wél geld te verdienen, dat bewijzen handelaren op de markt in Valkenswaard. Met hart en ziel bouwen ze aan een levendige markt waar beleving een grote rol speelt.

  Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

   Favoriete personages keren terug in dit 3D actie-spektakel. De film vol imposante dinosaurussen introduceert nieuwe soorten die nog angstaanjagender zijn dan ooit tevoren. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze avonturenfilm weggeven met daarin een pet en natuurlijk twee bioscoopkaartjes voor de film.

  TV-TIP The Expendables 2

  The Expendables 2
  RTL 7 om 20:28 uur
  Er zijn best wat vervolgfilms gemaakt die het origineel evenaarden of zelfs overtroffen. Bij actiefilms is dit echter zelden het geval. Tót Sylvester Stallone besloot om de regie van The Expendables 2 aan een ander over te laten. De actie, de stunts, het verhaal én de opperschurk zijn stukken overtuigender dan in deel één.