Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Grote verandering bij Ziggo in aantocht: Jeroen Hoencamp verlaat VodafoneZiggo

  VodafoneZiggo krijgt een nieuwe directeur. Jeroen Hoencamp heeft aangekondigd het mediabedrijf op 1 mei te verlaten. Wie zijn opvolger wordt, is op dit moment nog niet bekend.
  Jarco Kriek
  13 oktober 2023
  comments 6
  Grote verandering bij Ziggo in aantocht: Jeroen Hoencamp verlaat VodafoneZiggo

  Jeroen Hoencamp heeft als CEO sinds de oprichting van VodafoneZiggo de leiding over het mediabedrijf. VodafoneZiggo is een joint venture van Liberty Global en Vodafone Group waarin de Nederlandse activiteiten van mobiele provider Vodafone en kabelbedrijf Ziggo zijn ondergebracht. Beide aandeelhouders gaan nu op zoek naar een vervanger voor Hoencamp. Tot dat moment blijft Hoencamp de leiding over VodafoneZiggo houden en de afgesproken strategie volgen.

   

  Toekomst

  Wat Jeroen Hoencamp na het beëindigen van het dienstverband bij VodafoneZiggo gaat doen, kan de leidinggevende niet zeggen. Hoencamp staat bekend als zwaargewicht in de Europese telecomsector. Voor het betreden van de huidige CEO-functie bij VodafoneZiggo was hij 25 jaar actief in deze sector. Zo was Hoencamp eerder CEO bij de Britse en Ierse tak van Vodafone Group. Hoencamp noemt zijn leiderschap bij VodafoneZiggo het hoogtepunt van zijn carrière waar hij met trots op terugkijkt. “VodafoneZiggo heeft een ijzersterke positie in de telecommarkt door ons snelle en betrouwbare vaste- en mobiele netwerk en een onovertroffen sport- en entertainmentaanbod. Ik weet zeker dat het bedrijf in de toekomst onze missie voortzet om onze klanten en Nederland plezier en vooruitgang te bieden met elke verbinding”, aldus Hoencamp.

   

  Moeilijke tijd

  Jeroen Hoencamp verlaat VodafoneZiggo – ondanks het eigen tromgeroffel – op een moment dat het bedrijf gebukt gaat onder stevige concurrentie. Op de mobiele markt ziet Vodafone een grote concurrentiedruk van Odido en KPN. Ziggo heeft op de vaste markt veel last van opkomende glasvezelnetwerken van KPN (NetwerkNL en Glaspoort), Delta Fiber (DFN) en Open Dutch Fiber (ODF). Dit zorgt ervoor dat Ziggo elke maand duizenden klanten verliest. Het klantenverlies op de consumentenmarkt bedroeg alleen al in het tweede kwartaal 35.400 abonnees.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoJeroen Hoencamp

  Reacties