Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Hackers leggen Nederlandse tv- en internet provider deels plat

  Klanten van de kleinere Nederlandse aanbieder van tv- en internetdiensten Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP) ervaren overlast door een hack.
  Jarco Kriek
  24 april 2023
  comments 0
  Hackers leggen Nederlandse tv- en internet provider deels plat
  Foto ProShots

  Met een cyberaanval hebben hackers het netwerkverkeer van SKP verstoord. De aanval werd zaterdag geconstateerd. Toen kon er tijdelijk van vrijwel geen enkele dienst gebruik gemaakt worden. Inmiddels is de dienstverlening weer hervat, maar kunnen SKP-klanten nog steeds problemen ondervinden. Grotere aanbieders van tv en internet - zoals Ziggo, KPN en T-Mobile - melden geen problemen bij de levering van diensten.

   

  Ransomware

  SKP is getroffen door gijzelingssoftware, ook wel ransomware genoemd. Dergelijke schadelijke software komt meestal door via een phishingmail een computernetwerk binnen. Bestanden worden door hackers vergrendeld. Tegen betaling kan bij de hackers de code worden gekocht de om bestanden weer te ontgrendelen. Onlangs werd onder meer ook voetbalbond KNVB getroffen door een cyberaanval uitgevoerd met ransomware.

   

  Aangifte

  SKP heeft bij de politie aangifte gedaan van de cyberaanval. Onduidelijk is of ook bij Autoriteit Persoonsgegevens (AP) melding wordt gemaakt. Dit is doorgaans wel het geval als bij een cyberaanval klantgegevens worden gestolen. SKP meldt op dit moment dat het e-mailverkeer nog verstoord is. Ook heeft een beperkt deel van de klanten geen internetverbinding door de cyberaanval. Op een speciale pagina houdt SKP klanten op de hoogte van de ontwikkelingen rond de aanval.

  SKPhackersinternetcriminelencyberaanvalransonwaretvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)