1. Nieuws

  HbbTV nu ook via kabel beschikbaar

  Tot deze week kon de Nederlandse tv-kijker alleen via CanalDigitaal en Digitenne van de nieuwe interactieve tv-dienst HbbTV gebruikmaken. Sinds deze week wordt HbbTV ook officieel via de kabel aangeboden.
  Jarco Kriek
  4 februari 2012
  comments 0
  HbbTV nu ook via kabel beschikbaar

  Tot deze week kon de Nederlandse tv-kijker alleen via CanalDigitaal en Digitenne van de nieuwe interactieve tv-dienst HbbTV gebruikmaken. Sinds deze week wordt HbbTV ook officieel via de kabel aangeboden.

  Dat is niet het geval bij alle kabelaars. Grote kabelaanbieders als Ziggo en UPC geven HbbTV nog niet door. Wel bevestigden beide bedrijven aan Totaal TV dat men testen met HbbTV op interne testnetwerken uitvoert. Of bij deze twee grote kabelaanbieders HbbTV op korte termijn beschikbaar komt, is de vraag. Beide bedrijven hebben namelijk zelf een interactief platform op het eigen kabelnetwerk. Als men beschikt over een interactieve kabeldecoder – bij UPC is dit bij alle digitale abonnees het geval – kan men al naar interactieve diensten als Uitzending Gemist kijken. Juist dit Uitzending Gemist is één van de belangrijkste onderdelen van het huidige HbbTV aanbod van de Nederlandse publieke omroep.

  Het is Stichting Kabel Veendam die deze week officieel HbbTV aan haar klanten heeft gepresenteerd. Men dient in het bezit te zijn van een voor HbbTV geschikte HD-kabeldecoder of televisie met ingebouwde digitale HD-kabeltuner met HbbTV mogelijkheden. In Nederland is op dit moment alleen de Technisat ISIO C kabeldecoder op de markt die hiervoor geschikt is. Enkele televisietoestellen hebben deze functionaliteit ook. Bij Stichting Kabel Veendam wordt HbbTV alleen aangeboden via de HD-kanalen Nederland 1 HD, Nederland 2 HD en Nederland 3 HD.

  Landelijk is HbbTV in Nederland al via de satelliet beschikbaar. Bij CanalDigitaal is HbbTV juist alleen maar via de SD-versie van Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 aanwezig. Voor satellietontvangst zijn op dit moment meer modellen decoders aanwezig die HbbTV ondersteunen. Ook diverse televisiemodellen met satelliettuner hebben HbbTV-ondersteuning. Via de digitale ether is HbbTV op dit moment alleen in en om Hilversum beschikbaar. 


  HbbTVNPOpublieke omroepStichting Kabel VeendamDigitenneCanalDigitaalZiggoUPCCaiway

  Reacties

 1. TV-TIP Stand van Nederland

  Stand van Nederland
  NPO 2 om 20:25 uur
  Ooit was je gulden op de markt een daalder waard, maar tegenwoordig moet je voor koopjes bij de Turk of online zijn. Met luxe voedingsproducten valt nog wél geld te verdienen, dat bewijzen handelaren op de markt in Valkenswaard. Met hart en ziel bouwen ze aan een levendige markt waar beleving een grote rol speelt.

  Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

   Favoriete personages keren terug in dit 3D actie-spektakel. De film vol imposante dinosaurussen introduceert nieuwe soorten die nog angstaanjagender zijn dan ooit tevoren. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze avonturenfilm weggeven met daarin een pet en natuurlijk twee bioscoopkaartjes voor de film.

  TV-TIP The Expendables 2

  The Expendables 2
  RTL 7 om 20:30 uur
  Er zijn best wat vervolgfilms gemaakt die het origineel evenaarden of zelfs overtroffen. Bij actiefilms is dit echter zelden het geval. Tót Sylvester Stallone besloot om de regie van The Expendables 2 aan een ander over te laten. De actie, de stunts, het verhaal én de opperschurk zijn stukken overtuigender dan in deel één.