Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO en Discovery samen verder

  Amerikaanse media- en mededingingsautoriteiten hebben goedkeuring aan een joint venture van AT&T en Discovery Inc. gegeven.
  Jarco Kriek
  10 februari 2022
  comments 7
  HBO en Discovery samen verder

  AT&T zet bij deze joint venture bedrijfstak WarnerMedia in. WarnerMedia wordt afgesplitst van AT&T en samengesmolten met alle bedrijfsactiviteiten van Discovery Inc. De nieuwe joint venture krijgt de naam Warner Bros. Discovery. Er bestaat nog wel een zeer kleine kans dat een nog benodigde aanvraag niet wordt goedgekeurd.

   

  Streamingdienst

  Onder WarnerMedia vallen onder meer alle activiteiten van HBO waaronder HBO Max. Belangrijkste doel van de joint venture is bundeling van krachten op de streamingmarkt. HBO Max is eigenaar van populaire veelbekeken Amerikaanse films en series. Discovery Inc. biedt via de eigen streamingdienst discovery+ vooral documentaires en live sport aan. Bundeling van HBO Max en discovery+ ontplooit een volledige streamingdienst met ruimschoots aandacht voor entertainment en sport.

   

  Stevige concurrentie

  In Nederland is discovery+ nu iets meer dan een jaar verkrijgbaar. HBO Max is als zelfstandige streamingdienst vanaf 8 maart voor alle Nederlanders verkrijgbaar. Een bundeling van beide streamingdiensten in Nederland leidt voor een nog grotere concurrentiedruk voor traditionele providers zoals Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber.

  WarnerMediaWarner Bros/ DiscoveryDiscovery Inc.HBOHBO Maxdiscovery+

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)