Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO en Discovery samen verder

  Amerikaanse media- en mededingingsautoriteiten hebben goedkeuring aan een joint venture van AT&T en Discovery Inc. gegeven.
  Jarco Kriek
  10 februari 2022
  comments 7
  HBO en Discovery samen verder

  AT&T zet bij deze joint venture bedrijfstak WarnerMedia in. WarnerMedia wordt afgesplitst van AT&T en samengesmolten met alle bedrijfsactiviteiten van Discovery Inc. De nieuwe joint venture krijgt de naam Warner Bros. Discovery. Er bestaat nog wel een zeer kleine kans dat een nog benodigde aanvraag niet wordt goedgekeurd.

   

  Streamingdienst

  Onder WarnerMedia vallen onder meer alle activiteiten van HBO waaronder HBO Max. Belangrijkste doel van de joint venture is bundeling van krachten op de streamingmarkt. HBO Max is eigenaar van populaire veelbekeken Amerikaanse films en series. Discovery Inc. biedt via de eigen streamingdienst discovery+ vooral documentaires en live sport aan. Bundeling van HBO Max en discovery+ ontplooit een volledige streamingdienst met ruimschoots aandacht voor entertainment en sport.

   

  Stevige concurrentie

  In Nederland is discovery+ nu iets meer dan een jaar verkrijgbaar. HBO Max is als zelfstandige streamingdienst vanaf 8 maart voor alle Nederlanders verkrijgbaar. Een bundeling van beide streamingdiensten in Nederland leidt voor een nog grotere concurrentiedruk voor traditionele providers zoals Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber.

  WarnerMediaWarner Bros/ DiscoveryDiscovery Inc.HBOHBO Maxdiscovery+

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)