Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO en Discovery samen verder

  Amerikaanse media- en mededingingsautoriteiten hebben goedkeuring aan een joint venture van AT&T en Discovery Inc. gegeven.
  Jarco Kriek
  10 february 2022
  comments 7
  HBO en Discovery samen verder

  AT&T zet bij deze joint venture bedrijfstak WarnerMedia in. WarnerMedia wordt afgesplitst van AT&T en samengesmolten met alle bedrijfsactiviteiten van Discovery Inc. De nieuwe joint venture krijgt de naam Warner Bros. Discovery. Er bestaat nog wel een zeer kleine kans dat een nog benodigde aanvraag niet wordt goedgekeurd.

   

  Streamingdienst

  Onder WarnerMedia vallen onder meer alle activiteiten van HBO waaronder HBO Max. Belangrijkste doel van de joint venture is bundeling van krachten op de streamingmarkt. HBO Max is eigenaar van populaire veelbekeken Amerikaanse films en series. Discovery Inc. biedt via de eigen streamingdienst discovery+ vooral documentaires en live sport aan. Bundeling van HBO Max en discovery+ ontplooit een volledige streamingdienst met ruimschoots aandacht voor entertainment en sport.

   

  Stevige concurrentie

  In Nederland is discovery+ nu iets meer dan een jaar verkrijgbaar. HBO Max is als zelfstandige streamingdienst vanaf 8 maart voor alle Nederlanders verkrijgbaar. Een bundeling van beide streamingdiensten in Nederland leidt voor een nog grotere concurrentiedruk voor traditionele providers zoals Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber.

  WarnerMediaWarner Bros/ DiscoveryDiscovery Inc.HBOHBO Maxdiscovery+

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview