Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO en Discovery samen verder

  Amerikaanse media- en mededingingsautoriteiten hebben goedkeuring aan een joint venture van AT&T en Discovery Inc. gegeven.
  Jarco Kriek
  10 february 2022
  comments 7
  HBO en Discovery samen verder

  AT&T zet bij deze joint venture bedrijfstak WarnerMedia in. WarnerMedia wordt afgesplitst van AT&T en samengesmolten met alle bedrijfsactiviteiten van Discovery Inc. De nieuwe joint venture krijgt de naam Warner Bros. Discovery. Er bestaat nog wel een zeer kleine kans dat een nog benodigde aanvraag niet wordt goedgekeurd.

   

  Streamingdienst

  Onder WarnerMedia vallen onder meer alle activiteiten van HBO waaronder HBO Max. Belangrijkste doel van de joint venture is bundeling van krachten op de streamingmarkt. HBO Max is eigenaar van populaire veelbekeken Amerikaanse films en series. Discovery Inc. biedt via de eigen streamingdienst discovery+ vooral documentaires en live sport aan. Bundeling van HBO Max en discovery+ ontplooit een volledige streamingdienst met ruimschoots aandacht voor entertainment en sport.

   

  Stevige concurrentie

  In Nederland is discovery+ nu iets meer dan een jaar verkrijgbaar. HBO Max is als zelfstandige streamingdienst vanaf 8 maart voor alle Nederlanders verkrijgbaar. Een bundeling van beide streamingdiensten in Nederland leidt voor een nog grotere concurrentiedruk voor traditionele providers zoals Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber.

  WarnerMediaWarner Bros/ DiscoveryDiscovery Inc.HBOHBO Maxdiscovery+

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Beter!

  Beter!
  NPO 1 om 21:24 uur
  Vandaag wil Corina, die na veel roken kampt met de longziekte COPD, weer in beweging te komen met linedancing.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)