Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO en SkyShowtime samen verder om marktleiderschap Netflix aan te vallen?

  Bronnen melden dat Warner Bros. Discovery en Paramount Global verkennende gesprekken voeren om de krachten te bundelen. Een nieuwe fusie in de streamingmarkt kan het gevolg zijn.
  Jarco Kriek
  21 december 2023
  comments 3
  HBO en SkyShowtime samen verder om marktleiderschap Netflix aan te vallen?
  Foto Getty Images

  Warner Bros. Discovery is het fusiebedrijf waarin WarnerMedia en Discovery Network zijn gebundeld. In Nederland worden in 2024 door Warner Bros. Discovery de op dit moment zelfstandige streamingdiensten HBO Max en discovery+ hierdoor samengevoegd. In alle landen in de wereld gaat de gecombineerde streamingdienst verder onder de naam MAX maar omdat in Nederland Omroep MAX bezwaar tegen deze naam heeft genaakt, blijft de naam ongewijzigd in HBO Max. Maar hoe lang blijft dat nog zo?

   

  Gesprekken

  Warner Bros. Discovery lijkt namelijk te flirten met Paramount Global. Beide bedrijven zijn volgens Amerikaanse bronnen op dit moment met een – overigens nog prille – verkenning bezig of een fusie kans van slagen kan hebben. Paramount Global is onder meer mede-eigenaar van SkyShowtime in Europa en heeft in Amerika de eigen streamingdienst Paramount Plus. Mocht SkyShowtime uiteindelijk samen met HBO Max – inclusief discovery+ - samen als één streamingdienst verder gaan dan ontstaat een grote speler die op termijn het marktleiderschap van Netflix kan aanvallen. Ook kan deze streamingdienst dan groter worden dat andere internationale spelers op de streamingmarkt, zoals Disney+ en Prime Video.

   

  Lineair

  Ook lineair komen diverse tv-zenders dan onder hetzelfde bedrijf bijeen. Warner Bros. Discovery is eigenaar van bijvoorbeeld alle zenders van Discovery en Eurosport. Ook de binnenkort in Nederland gelanceerde zender HGTV is eigendom van Warner Bros. Discovery. Paramount Global biedt in Nederland onder andere de zender Paramount Channel aan. Alle genoemde zenders worden door providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta lineair aan klanten in het basispakket aangeboden.

  Warner Bros. DiscoveryParamountParamount GlobalHBOHBO Maxdiscovery+SkyShowtinefusieOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview