Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO MAX in Nederland beschikbaar: streamingstrijd nu echt begonnen

  De strijd op de Nederlandse streamingmarkt is vandaag een nieuwe fase ingegaan nu HBO MAX tegen een zeer concurrerende prijs beschikbaar is gekomen.
  Jarco Kriek
  8 maart 2022
  comments 9
  HBO MAX in Nederland beschikbaar: streamingstrijd nu echt begonnen

  HBO MAX bundelt content afkomstig van WarnerMedia-onderdelen HBO, HBO MAX Originals, DC, Cartoon Network en Warner Bros. HBO-content was de afgelopen vijf jaar exclusief bij Ziggo beschikbaar, waardoor abonnees van andere providers zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile alleen illegaal naar dit content konden kijken.

   

  Verschraling content

  De komst van HBO MAX betekent dat content verder gaat verschralen. Om naar de gelijke content te kunnen kijken, moeten hierdoor meer abonnementen van streamingdiensten worden gekocht. Wie zich op alle grotere en belangrijke streamingdiensten wil abonneren, gaat nu na de komst van HBO MAX alleen voor toegang tot deze diensten al meer 70 euro per maand betalen. Dit los van het internetabonnement en eventuele lineaire tv-diensten.

   

  Levenslange korting

  WarnerMedia betreedt de Nederlandse markt met streamingdienst HBO MAX in combinatie met een levenslange korting. Iedereen die voor 1 april een HBO MAX-abonnement koopt, krijgt tot het abonnement wordt opgezegd of gewijzigd een korting van 50 procent van de abonnementsprijs. Deze korting blijft gehandhaafd als de abonnementsprijs wordt verhoogd. Vanaf 1 april komt een jaarabonnement beschikbaar waarbij acht maanden abonnementsprijs betaald moet worden voor twaalf maanden kijken. Dit jaarabonnement gaat €46,99 kosten. De korting bij dit jaarabonnement bedraagt meer dan dertig procent.

   

  Abonnementen

  HBO Max komt in twee abonnementsvormen beschikbaar. Het basisabonnement kost €5,99 per maand. Bij dit abonnement wordt content in normale HD beeldkwaliteit 720P geleverd en kan met slechts één stream gelijktijdig gekeken worden. Het maximaal aantal downloads voor offline kijken bedraagt vijf. Het opvolgende en meest uitgebreide abonnement is het standaardabonnement dat €7,99 per maand kost. Bij dit abonnement wordt alle content minimaal in Full HD 1080P en mits beschikbaar in 4K geleverd. Tevens kan met dit abonnement gelijktijdig op drie apparaten gekeken worden en kunnen dertig titels vooraf gedownload worden om zonder internetverbinding te bekijken. Alle abonnementen bieden ongelimiteerde toegang tot films en series, 5.1 surround sound, Dolby Atmos, tot vijf gepersonaliseerde gebruikersprofielen en een ongelimiteerd aantal geregistreerde apparaten per abonnement. Bij beide abonnementen zijn in 2022 ook alle Warner Bros. speelfilms 45 dagen na bioscooprelease te bekijken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de nieuwe The Batman al op 16 april op HBO Max beschikbaar is.

   

  Introductieprijs

  Voor de vroege instappers wordt het HBO Max-abonnement zelfs nog aantrekkelijker. Wie in maart een abonnement koopt, betaalt voor het basisabonnement slechts €2,99 per maand. De introductieprijs van het uitgebreidere standaardabonnement is €3,99. WarnerMedia blijft het kortingspercentage aan klanten doorberekenen tot het lopende abonnement wordt opgezegd of wordt gewijzigd.

   

  HBO-series

  Klassieke HBO-series om opnieuw te kijken, of voor de eerste keer te bingen, die op HBO Max te zien zijn, zijn onder andere The Sopranos, The Wire, Game of Thrones, Sex and the City, Girls, The Leftovers, Big Little Lies, True Detective, Band of Brothers en door recensenten en fans bejubelde recente series zoals Succession, Insecure, Mare of Easttown en The White Lotus. Ook verschijnt de nieuwe serie van uitvoerend producent Adam McKay op het platform; Winning Time: The Rise of the Laker’s Dynasty gaat over de opkomst van de Los Angeles Lakers in de jaren ’80.

   

  Max Originals

  Naast bovengenoemde titels krijgen abonnees voor het eerst toegang tot Max Originals zoals: Raised by Wolves, Peacemaker, The Girl Before, Gossip Girl (2021) en Starstruck. Van Our Flag Means Death met Rhys Darby en Taika Waititi zal vanaf 8 maart elke week een nieuwe aflevering worden toegevoegd. Daarnaast geeft HBO Max toegang tot vele Europese Max Originals zoals de hitserie Kamikaze uit Denemarken, Ruxx uit Roemenië, Beforeigners uit Noorwegen en de nieuwe serie Lust (vanaf 18 maart a.s.) die recentelijk in première ging tijdens Berlinale. De Duitse serie The Mopes, met de Nederlandse Roel Dirven in de hoofdrol, zal ook voor het eerst beschikbaar zijn. HBO Max is ook het thuis van de Wizarding World, met alle acht Harry Potter-films, Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts and de Fantastic Beasts films.


  Warner Bros. en Max Original films

  HBO Max biedt exclusieve toegang tot het streamen van de grootste Warner Bros. films van 2022 zonder bijbetaling. Recente topfilms van Warner Bros. zoals Dune, The Matrix Resurrections, In the Heights, Space Jam: Legacy, The Suicide Squad en Tom and Jerry zijn op het platform te vinden. Daarnaast verschijnen Max Original films rechtstreeks op de service, zoals KIMI, geregisseerd door Steven Soderbergh met Zoë Kravitz in de hoofdrol.


  Binge-waardige series

  Binge-waardige comedyseries die op het platform zullen staan zijn o.a. Friends, The Big Bang Theory, The Fresh Prince of Bel-Air, Veep en Schitt’s Creek (voor het eerst te zien in Nederland). Ook fan-favorieten zoals Supernatural, The Vampire Diaries, The OC, Gossip Girl, ER, Pretty Little Liars en Two and a Half Men vind je bij ons.


  Films en series voor het hele gezin

  Kids content bestaat uit o.a. Teen Titans Go!, Adventure Time, The Amazing World of Gumball, Looney Tunes Cartoons en The Powerpuff Girls.

   

  Later dit jaar op HBO Max

  Highlights van later dit jaar zijn The Staircase, gebaseerd op het waargebeurde verhaal, met Colin Firth en Toni Colette in de hoofdrol, het buitengewone en magische liefdesverhaal The Time Traveler’s Wife met Rose Leslie en Theo James, We Own This City van de makers van The Wire, Julia met Sarah Lancashire als Julia Child in een serie gebaseerd op het bijzondere leven van de beroemde chef en haar langlopende televisieserie “The French Chef”, en de langverwachte prequel van Game of Thrones, House of the Dragon.

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)