Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    HBO Max na samenvoeging discovery+: veel duurder maar levenslange korting blijft

    Na de samenvoeging met discovery+ gaat de duurste abonnementsvorm van HBO Max inclusief sport 18,99 euro per maand kosten.
    Jarco Kriek
    8 mei 2024
    comments 16
    HBO Max na samenvoeging discovery+: veel duurder maar levenslange korting blijft

    HBO Max blijft in Nederland na 11 juni gewoon HBO Max heten. In overige landen wordt de streamingdienst tot MAX omgedoopt, maar in Nederland stak Omroep MAX daar een stokje voor. De naam van de streamingdienst mag dan wel gelijk blijven, maar dit geldt zeker niet voor de abonnementsprijs. Dat was te verwachten, omdat de losse streamingdiensten HBO Max en discovery+ worden samengevoegd tot één dienst. Dat de prijs zo omhooggaat komt voor velen toch als een verrassing.

     

    Meer betalen

    Opvallend is dat HBO Max de abonnementsstructuur van marktleider Netflix gaat volgen. Wie een betere beeld- en geluidkwaliteit wil ervaren, moet het duurste abonnement nemen. Alleen bij dit Premium abonnement wordt content – mits beschikbaar – in 4K-beeldkwaliteit en met Dolby Atmos geluid geleverd. Ook grotere gezinnen met veel verschillende kijkers zijn tot dit duurste abonnement veroordeeld. Het is namelijk het enige abonnement waarbij met vier apparaten gelijktijdig kan worden gekeken. Ideaal voor het delen van het abonnement met anderen, maar dat is dan waarschijnlijk van korte duur omdat ook bij HBO Max restricties tegen het delen van het abonnement worden verwacht. Het Premium abonnement gaat €13,99 per maand kosten; bijna een verdubbeling in prijs van het huidige HBO Max-abonnement. Maar voor dit extra geld krijgt men wel de content van discovery+ geleverd.

     

    Reclame

    Er zijn ook goedkopere abonnementsvormen. Het HBO Max Standaard abonnement gaat €9,99 per maand kosten. Het biedt net als het Premium abonnement een reclamevrije ervaring, maar dan wel op maximaal twee apparaten tegelijk en in maximaal Full HD-beeldkwaliteit. Ook de allerbeste audiostream ontbreekt bij dit abonnement. Het instapabonnement wordt HBO Max Basic. Dit abonnement kost €5,99 per maand en is inhoudelijk grotendeels gelijk aan de Standaard variant, maar de kijker krijgt met dit abonnement reclames te zien. Onderling zijn er ook verschillen tussen het vooraf downloaden en later zonder internetverbinding (offline) kijken van films, series en documentaires. Bij het Basic abonnement is dit niet mogelijk, bij Standaard kunnen tot maximaal 30 titels worden gedownload en bij Premium tot maximaal 100 titels.

     

    Sport

    Bij het Standaard of Premium abonnement is er ook de mogelijkheid om een sport add-on te kopen. Dit extra abonnement kost 5 euro per maand en is net als de abonnementen van de streamingdienst HBO Max maandelijks op te zeggen. De sport add-on komt overeen met het huidige Eurosport Player content. Zo kunnen met deze add-on alle onderdelen van de komende Olympische Spelen in Parijs met tientallen gelijktijdige streams gevolgd worden. Dit geldt ook voor een deel van het tennis- en wielrenaanbod van Eurosport.

     

    Duurste streamingdienst

    Wie het compleetste HBO Max aanbod in huis wil halen, gaat dus €18,99 per maand betalen. De prijs is opgebouwd uit de gestapelde abonnementen Premium en Sport. Hiermee is HBO Max Compleet duurder dan Viaplay, dat de huidige abonnementsprijs van €15,99 op 23 mei met twee euro naar €17,99 per maand verhoogt.

     

    Levenslange korting

    Er is wel goed nieuws voor HBO Max-abonnees van het eerste uur. Zij kochten het abonnement met een ‘levenslange’ korting van 50 procent van de op dat moment geldende abonnementsprijs. Na het samenvoegen met discovery+ en Eurosport Player blijft deze korting – mits de abonnees zich aan de voor deze actie geldende voorwaarden houden – in stand. Deze groep klanten kan de in dit artikel genoemde prijzen dan ook halveren. Daarmee wordt 9,49 voor het HBO Max Compleet abonnement plots een stuk acceptabeler.

     

    Wat biedt het vernieuwde HBO Max

    “HBO Max combineert op unieke wijze een ongeëvenaard aanbod en superieure kwaliteit met iconische franchises en een sterke productervaring in een nieuwe en verbeterde app", meldt MBO Max in een persbricht. "De dienst brengt de huidige programmering van HBO Max, het real-life entertainment van discovery+ en alle internationale sportuitzendingen van Eurosports premium-abonnement samen om een volledige kijkervaring te creëren met hoogwaardige tv-programma’s, nieuwe en iconische films en onvergetelijke sportwedstrijden – voor het eerst op één plek.”

    HBOHBO Maxdiscovery+Eurosport PlayerOTTonlinestreamingdienst

    Reacties

  1. TV-TIP Project Rembrandt

    Project Rembrandt
    NPO 1 om 20:55 uur
    De laatste vier kandidaten maken zich op voor de grote finale van Project Rembrandt. De apotheose bestaat uit twee delen. Om te beginnen moeten de deelnemers binnen 24 uur een meesterwerk van Rembrandt zelf namaken. Nadat er één schilder af is gevallen, begint de échte finale-opdracht: de finalisten krijgen drie maanden de tijd om een eigen meesterwerk te produceren. Wie mag uiteindelijk zijn eigen schilderijen exposeren in het Rijksmuseum?

    TV-TIP MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld

    MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld
    NPO 1 om 21:53 uur
    Wim Sonneveld verrijkte de Nederlandse muziek met klassiekers als Het Dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten. De cabaretier had in de jaren 70 plannen om zijn hits met een groot orkest uit te voeren, maar overleed voordat hij de kans kreeg. 50 jaar na zijn overlijden is het alsnog zo ver. Richard Groenendijk, Waylon en Fay Claassen spelen de grootste hits van Wim samen met het Metropole Orkest.

    Interview