Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO Max voorlopig niet in Nederland en België: wat is de reden?

  Film- en serieliefhebbers in Nederland en België moeten nog even geduld hebben. De voor Europa nieuwe streamingdienst HBO Max komt voorlopig nog niet naar beide landen.
  Jarco Kriek
  21 september 2021
  comments 2
  HBO Max voorlopig niet in Nederland en België: wat is de reden?
  Foto ProShots

  Nederland en België bevinden zich in een rijtje van andere grotere Europese landen die voorlopig nog geen toegang tot HBO Max krijgen. Hieronder bevinden zich ook het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Ook in de aangekondigde tweede reeks van Europese landen die toegang tot HBO Max krijgen, komen genoemde landen niet voor. In oktober komt HBO Max als zelfstandige streamingdienst op de markt in Spanje, Andorra, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. In de tweede reeks landen waar HBO Max beschikbaar komt, staan vooral landen uit centraal- en oost-Europa zoals Polen, Bulgarije, Kroatië en Roemenië.

   

  Rechtenovereenkomsten

  Wat is de reden waarom bijvoorbeeld Nederland en België nog niet door WarnerMedia zijn benoemd als landen waar HBO Max beschikbaar komt? Dit heeft alles met lopende rechtenovereenkomsten te maken. In Nederland heeft Ziggo nog tot en met 31 december 2021 het exclusieve uitzendrecht van films en series van HBO. In België geldt ditzelfde voor Telenet. Zowel Ziggo als Telenet hebben in Liberty Global de belangrijkste aandeelhouder. Beide rechtenovereenkomsten zijn gelijktijdig door Liberty Global gesloten en lopen dus ook gelijktijdig af. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zien we een soortgelijke situatie met nog doorlopende rechtenovereenkomsten voor HBO-content tussen WarnerMedia en betaalzender Sky.

   

  HBO Max komt echt

  Maar lang wachten op HBO Max hoeven we zeker niet. Ziggo heeft inmiddels laten weten dat HBO Max als zelfstandige streamingdienst in de loop van 2022 op de markt komt. WarnerMedia en VodafoneZiggo – waarvan Ziggo een bedrijfsonderdeel is – hebben de intentie om op enerlei wijze de samenwerking voort te willen zetten. Bij deze mededeling meldt VodafoneZiggo overigens niet hoe deze samenwerking er mogelijk gaat uitzien. Een ander teken dat HBO Max op redelijke termijn als zelfstandige streamingdienst op de markt komt, is dat inmiddels voor een kantoor in Amsterdam diverse vacatures openstaan.

  HBOHBO MaxWarnerMediaZiggoVodafoneZiggoTelenetLiberty Globalfilmsseriesstreamingdienst
 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Keuringsdienst van waarde

  Keuringsdienst van waarde
  BVN-TV om 09:55 uur
  Skyr, zuivel helemaal uit IJsland, die barst van de calcium en eiwitten. Maar is dat gezonde witte goedje nou yoghurt of kwark?

  TV-TIP Crazy Rich Asians

  Crazy Rich Asians
  Net5 om 20:30 uur
  Rachel vergezelt haar vriend Nick naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Daar ontdekt zij dat Nick stinkend rijk is.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)