Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO Max voorlopig niet in Nederland en België: wat is de reden?

  Film- en serieliefhebbers in Nederland en België moeten nog even geduld hebben. De voor Europa nieuwe streamingdienst HBO Max komt voorlopig nog niet naar beide landen.
  Jarco Kriek
  21 september 2021
  comments 2
  HBO Max voorlopig niet in Nederland en België: wat is de reden?
  Foto ProShots

  Nederland en België bevinden zich in een rijtje van andere grotere Europese landen die voorlopig nog geen toegang tot HBO Max krijgen. Hieronder bevinden zich ook het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Ook in de aangekondigde tweede reeks van Europese landen die toegang tot HBO Max krijgen, komen genoemde landen niet voor. In oktober komt HBO Max als zelfstandige streamingdienst op de markt in Spanje, Andorra, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. In de tweede reeks landen waar HBO Max beschikbaar komt, staan vooral landen uit centraal- en oost-Europa zoals Polen, Bulgarije, Kroatië en Roemenië.

   

  Rechtenovereenkomsten

  Wat is de reden waarom bijvoorbeeld Nederland en België nog niet door WarnerMedia zijn benoemd als landen waar HBO Max beschikbaar komt? Dit heeft alles met lopende rechtenovereenkomsten te maken. In Nederland heeft Ziggo nog tot en met 31 december 2021 het exclusieve uitzendrecht van films en series van HBO. In België geldt ditzelfde voor Telenet. Zowel Ziggo als Telenet hebben in Liberty Global de belangrijkste aandeelhouder. Beide rechtenovereenkomsten zijn gelijktijdig door Liberty Global gesloten en lopen dus ook gelijktijdig af. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zien we een soortgelijke situatie met nog doorlopende rechtenovereenkomsten voor HBO-content tussen WarnerMedia en betaalzender Sky.

   

  HBO Max komt echt

  Maar lang wachten op HBO Max hoeven we zeker niet. Ziggo heeft inmiddels laten weten dat HBO Max als zelfstandige streamingdienst in de loop van 2022 op de markt komt. WarnerMedia en VodafoneZiggo – waarvan Ziggo een bedrijfsonderdeel is – hebben de intentie om op enerlei wijze de samenwerking voort te willen zetten. Bij deze mededeling meldt VodafoneZiggo overigens niet hoe deze samenwerking er mogelijk gaat uitzien. Een ander teken dat HBO Max op redelijke termijn als zelfstandige streamingdienst op de markt komt, is dat inmiddels voor een kantoor in Amsterdam diverse vacatures openstaan.

  HBOHBO MaxWarnerMediaZiggoVodafoneZiggoTelenetLiberty Globalfilmsseriesstreamingdienst
 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Dwars door de Lage Landen

  Dwars door de Lage Landen
  NPO 2 om 20:25 uur
  Na bijna 700 kilometer, is het einde in zicht. Een van de laatste stops is de Achterhoek, waar Arnout en co door een agressieve buizerd worden verwelkomd.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Door de torenhoge huizenprijzen worden Remco en Lean noodgedwongen hun geliefde Slotervaart uitgejaagd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)