Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO Max zet Netflix schaak: wat kosten de abonnementen?

  HBO Max komt 8 maart in Nederland beschikbaar. WarnerMedia presenteerde de streamingdienst vandaag en maakte de abonnementsprijs bekend.
  Jarco Kriek
  24 februari 2022
  comments 5
  HBO Max zet Netflix schaak: wat kosten de abonnementen?
  Foto Getty Images

  Netflix komt verder onder druk van internationale streamingdiensten te staan. Dit is de conclusie die na de perspresentatie van HBO Max getrokken kan worden. Waar het abonnement van Netflix alleen maar duurder wordt, komen de eigen streamingdiensten van contenteigenaren met een aantrekkelijker aanbod tegen een veel gunstigere prijs. De prijs van het Netflix-abonnement met 4K kijkmogelijkheid bedraagt €15,99 per maand. Disney+ is inmiddels met een combinatie van content van kinderen en volwassenen inclusief 4K kijkmogelijkheid voor €8,99 per maand verkrijgbaar. HBO Max duikt zelfs nog onder deze prijs. Het uitgebreidste abonnement inclusief kijken in Full HD 1080P en mits beschikbaar in 4K gaat €7,99 per maand kosten. Voor een vrijwel vergelijkbare prijs – een euro duurder – kan dus Netflix worden ingeruild voor zowel Disney+ als HBO Max.

   

  Abonnementsvormen

  HBO Max komt in twee abonnementsvormen beschikbaar. Het basisabonnement kost €5,99 per maand. Bij dit abonnement wordt content in normale HD-beeldkwaliteit 720P geleverd en kan met slechts één stream gelijktijdig gekeken worden. Het maximaal aantal downloads voor offline kijken bedraagt vijf. Het opvolgende en meest uitgebreide abonnement is het standaardabonnement dat €7,99 per maand kost. Bij dit abonnement wordt alle content minimaal in Full HD 1080P en mits beschikbaar in 4K geleverd. Tevens kan met dit abonnement gelijktijdig op drie apparaten gekeken worden en kunnen dertig titels vooraf gedownload worden om zonder internetverbinding te bekijken. Bij beide abonnementen zijn in 2022 alle Warner Bros. speelfilms 45 dagen na bioscooprelease te bekijken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de nieuwe The Batman al op 16 april op HBO Max beschikbaar is.

   

  Introductieprijs

  Voor de vroege instappers wordt het HBO Max-abonnement zelfs nog veel aantrekkelijker. Wie in maart een abonnement koopt, betaalt voor het basisabonnement slechts €2,99 per maand. De introductieprijs van het uitgebreidere standaardabonnement is €3,99. WarnerMedia blijft het kortingspercentage aan klanten doorberekenen tot het lopende abonnement wordt opgezegd of wordt gewijzigd.

   

  Veel content

  Het aanbod van HBO Max bestaat niet alleen uit films en series die de afgelopen vijf jaar exclusief bij Ziggo beschikbaar waren. Ook de zogenaamde Max Originals worden in Nederland via HBO Max zichtbaar. Verder is onder meer content afkomstig van de WarnerMedia dochterbedrijven Warner Bros., DC en Cartoon Network via de voor Nederland nieuwe streamingdienst te bekijken.

  HBOHBO MaxWarnerMediaonlineOTTstreamingdienstfilmsseriesMax OriginalsDCWarner Bros.Cartoon Network

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)