Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HBO Max zet Netflix schaak: wat kosten de abonnementen?

  HBO Max komt 8 maart in Nederland beschikbaar. WarnerMedia presenteerde de streamingdienst vandaag en maakte de abonnementsprijs bekend.
  Jarco Kriek
  24 februari 2022
  comments 5
  HBO Max zet Netflix schaak: wat kosten de abonnementen?
  Foto Getty Images

  Netflix komt verder onder druk van internationale streamingdiensten te staan. Dit is de conclusie die na de perspresentatie van HBO Max getrokken kan worden. Waar het abonnement van Netflix alleen maar duurder wordt, komen de eigen streamingdiensten van contenteigenaren met een aantrekkelijker aanbod tegen een veel gunstigere prijs. De prijs van het Netflix-abonnement met 4K kijkmogelijkheid bedraagt €15,99 per maand. Disney+ is inmiddels met een combinatie van content van kinderen en volwassenen inclusief 4K kijkmogelijkheid voor €8,99 per maand verkrijgbaar. HBO Max duikt zelfs nog onder deze prijs. Het uitgebreidste abonnement inclusief kijken in Full HD 1080P en mits beschikbaar in 4K gaat €7,99 per maand kosten. Voor een vrijwel vergelijkbare prijs – een euro duurder – kan dus Netflix worden ingeruild voor zowel Disney+ als HBO Max.

   

  Abonnementsvormen

  HBO Max komt in twee abonnementsvormen beschikbaar. Het basisabonnement kost €5,99 per maand. Bij dit abonnement wordt content in normale HD-beeldkwaliteit 720P geleverd en kan met slechts één stream gelijktijdig gekeken worden. Het maximaal aantal downloads voor offline kijken bedraagt vijf. Het opvolgende en meest uitgebreide abonnement is het standaardabonnement dat €7,99 per maand kost. Bij dit abonnement wordt alle content minimaal in Full HD 1080P en mits beschikbaar in 4K geleverd. Tevens kan met dit abonnement gelijktijdig op drie apparaten gekeken worden en kunnen dertig titels vooraf gedownload worden om zonder internetverbinding te bekijken. Bij beide abonnementen zijn in 2022 alle Warner Bros. speelfilms 45 dagen na bioscooprelease te bekijken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de nieuwe The Batman al op 16 april op HBO Max beschikbaar is.

   

  Introductieprijs

  Voor de vroege instappers wordt het HBO Max-abonnement zelfs nog veel aantrekkelijker. Wie in maart een abonnement koopt, betaalt voor het basisabonnement slechts €2,99 per maand. De introductieprijs van het uitgebreidere standaardabonnement is €3,99. WarnerMedia blijft het kortingspercentage aan klanten doorberekenen tot het lopende abonnement wordt opgezegd of wordt gewijzigd.

   

  Veel content

  Het aanbod van HBO Max bestaat niet alleen uit films en series die de afgelopen vijf jaar exclusief bij Ziggo beschikbaar waren. Ook de zogenaamde Max Originals worden in Nederland via HBO Max zichtbaar. Verder is onder meer content afkomstig van de WarnerMedia dochterbedrijven Warner Bros., DC en Cartoon Network via de voor Nederland nieuwe streamingdienst te bekijken.

  HBOHBO MaxWarnerMediaonlineOTTstreamingdienstfilmsseriesMax OriginalsDCWarner Bros.Cartoon Network

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)