Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Heeft tv-aanbod nog prioriteit bij Ziggo?

  Ziggo heeft zin aanbod van tv- en videocontent de afgelopen tijd veranderd. Sommige abonnees zien een verschraling.
  Jarco Kriek
  23 juni 2023
  comments 6
  Heeft tv-aanbod nog prioriteit bij Ziggo?
  Foto Getty Images

  De recentste wijziging die op dit moment de gemoederen van klanten bezighoudt, is het niet meer volledig aanbieden van alle afleveringen van series bij de abonnementsvormen Ziggo Movies & Series L en Ziggo Movies & Series XL. Bij diverse series is een aanvullend abonnement op bijvoorbeeld SkyShowtime of Viaplay nodig om het einde van een seizoen te kunnen zien. Deze abonnementen kunnen direct via bruikleendecoders als de Mediabox Next en Next Mini worden afgesloten. De betaling van het streamingabonnement loopt in dat geval via de Ziggo-factuur. Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo krijgt een klein deel van het bedrag van de abonnementen die op deze manier worden afgesloten.

   

  Ziggo Sport

  Maar er zijn meer wijzigingen, bijvoorbeeld bij het digitale basiskanaal Ziggo Sport. Wie via de Mediabox Next, Next Mini of een eigen 4K-televisie met CI+ module en smartcard kijkt, kan dit kanaal in 4K-beeldresolutie zien. Het aanbod van echte 4K-beelden van sportwedstrijden is echter vrijwel nul. Terwijl voorheen diverse wedstrijden van het Premier League voetbal en de Formule 1-weekends in echte 4K te zien waren, is daar weinig van over nu de uitzendrechten van deze sporten naar Viaplay zijn verhuisd. Het is de vraag of Ziggo Sport 4K op de huidige manier nog wel bestaansrecht heeft.

   

  Zenders

  Ziggo kan er in veel gevallen niets aan doen dat bepaalde zenders verdwijnen. Diverse zenders hebben vanwege de opkomst van online kijken de stekker uit lineaire distributie getrokken. Hierdoor zijn deze zenders niet alleen bij Ziggo maar ook bij KPN, T-Mobile, Delta en andere providers verdwenen. Ziggo heeft echter in een beperkt aantal gevallen het vrijgekomen kanaalslot gevuld met een nieuwe zender. En er zijn nog genoeg zenders die Ziggo nog niet in het aanbod heeft maar wel voor Nederlandse providers beschikbaar zijn. Overigens geldt dit niet alleen voor Ziggo, maar ook voor concurrenten zoals KPN.

   

  Kwaliteit

  Ook zijn er klachten van klanten over de beeldkwaliteit van geleverde zenders bij bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement KabelTV. Zo blijkt plots de beeldkwaliteit van TV5 HD te zijn verslechterd. Ook is er duidelijke blokvorming bij de SD-verspreiding van de Nederlandse commerciële zenders binnen dit goedkoopste Ziggo-abonnement te zien. Ziggo laat weten zelf ook de geleverde beeldkwaliteit bij deze zenders tegenvallend te vinden. Het kabelbedrijf zegt te gaan onderzoeken wat de oorzaak hiervan is. 

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Movies & SeriestvtelevisiecontentstreamingdienstSkyShowtimeViaplaybeeldkwaliteit4Kzenderaanbod

  Reacties