Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Het blijft rommelen bij Viaplay: entertainmentaanbod onder druk

  De onrust bij Viaplay Group is nog niet voorbij. Het Zweedse mediabedrijf moet bezuinigen vanwege slechte financiële resultaten.
  Jarco Kriek
  16 augustus 2023
  comments 0
  Het blijft rommelen bij Viaplay: entertainmentaanbod onder druk

  Door de slechte financiële resultaten blijft het ook binnen het management van Viaplay Group onrustig. Nadat eerder onder meer CEO Anders Jensen het veld moest ruimen, is het nu de beurt aan een andere directeur. Nicholas Hadley-Kamptz verlaat per direct Viaplay Group. Hij was verantwoordelijk voor contentstrategie, planning en acquisitie bij Viaplay Group. Hadley-Kamptz is na Filippe Wallestam de tweede contentdirecteur die het Zweedse mediabedrijf verlaat.

   

  Meer sport

  De recente ontwikkelingen maken duidelijk dat Viaplay zich meer op het leveren van sportcontent wil gaan richten. Dit kondigde het bedrijf al enigszins aan tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal. Onlangs schrapte Viaplay Group al enkele Nederlandse dramaseries die eerder waren aangekondigd. Hoe Viaplay vanaf volgend jaar de komende wettelijke verplichting gaat invullen om minimaal 4,5 procent van de omzet aan Nederlands content te gaan besteden, is op dit moment nog niet duidelijk.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstcontentfilmsseriesdocumentaires

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)