Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Een nadeel van glasvezel is overlast bij aanleg: straten Zoetermeer weer open

  Concurrentie biedt consumenten niet alleen voordelen. Een groot nadeel is dat bij aanleg van meerdere glasvezelnetwerken de straat ook meerdere keren wordt opengebroken.
  Jarco Kriek
  5 januari 2024
  comments 5
  Een nadeel van glasvezel is overlast bij aanleg: straten Zoetermeer weer open

  In Zoetermeer zijn twee glasvezelnetwerken actief. Open Dutch Fiber - met Odido als hoofdhuurder - en KPN willen via glasvezel de inwoners van deze gemeente bedienen met de vaste diensten tv en internet. Omdat de glasvezelnetwerken niet gelijktijdig aangelegd worden, zorgt dit voor extra overlast voor inwoners van Zoetermeer.

   

  Werkzaamheden

  Zo begint KPN met de aanleg – en dus het openbreken van straten – in delen van Zoetermeer. Het gaat om de wijken Centrum, Palenstein, Driemanspolder en Dorp. De werkzaamheden duren tot en met de zomer.

   

  Kabel

  Ziggo biedt via het kabelnetwerk in Zoetermeer vaste diensten aan met internet tot maximaal een gigabit downloadsnelheid. Ondanks dat glasvezel sneller internet levert, is de door Ziggo geleverde internetsnelheid voor het grootste deel van de consumenten meer dan toereikend. Daarnaast biedt het Ziggo kabelnetwerk nog voldoende mogelijkheden tot technische verbetering waardoor het kabelbedrijf klanten een hogere internetsnelheid kan leveren. Het voordeel voor consumenten is dat Ziggo voor aankomende technische opwaardering de straten niet hoeft open te breken.

  KPNNetwerkNLglasvezeltvtelevisieinternetaanleg

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview