Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Het kan nog gekker: twee prijsverhogingen tv en internet per jaar

  Klanten van Ziggo, KPN, T-Mobile en andere Nederlandse providers vrezen de jaarlijkse prijsverhoging, maar in België gaan providers soms nog verder.
  Jarco Kriek
  16 mei 2023
  comments 0
  Het kan nog gekker: twee prijsverhogingen tv en internet per jaar
  Foto Getty Images

  Enkele belangrijke Nederlandse providers hebben hun abonnementsprijzen inmiddels al aangepast of hebben een prijsverhoging aangekondigd. Zo betalen T-Mobile-klanten vanaf januari al enkele euro's per maand meer en staat er bij Ziggo een prijsverhoging vanaf 1 juli op stapel. KPN komt vermoedelijk binnen twee weken met informatie over de prijsaanpassing van 2023, die dan ook op 1 juli effectief kunnen worden. De verwachting is dat de prijzen van abonnementen bij dit telecombedrijf beperkt stijgen, in lijn met de prijsaanpassing van de mobiele abonnementen eind vorig jaar. KPN hield hierbij de verhoging onder de inflatiecorrectie en hanteerde daarnaast een maximale prijsverhoging in euro's als de correctie hoger uitviel.

   

  België

  In België is de markt minder dynamisch dan in Nederland. Hierdoor kan het voorkomen dat providers meerdere keren per jaar hun prijs aanpassen. Dit is nu ook bij de Belgische provider Proximus het geval. Dit telecombedrijf verhoogt voor de tweede keer dit jaar een deel van de abonnementsprijzen. Het gaat om Flex-abonnementen die zowel via DSL als glasvezel drie euro per maand duurder worden. De prijs van de Proximus-abonnementen komt hierdoor vrijwel overeen met die van concurrent Telenet. De nieuwe prijsverhoging is tegen het zere been van consumentenbelangenvereniging Testaankoop, dat juist vindt dat de maandelijkse afrekening van telecombedrijven naar beneden moet.

  Proximustvtelevisieinternetabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)