Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Het mes gaat in Viaplay, nieuwe CEO haalt bezem door streamingdienst

    Het gebrek aan vertrouwen in Viaplay onder aandeelhouders zorgt ervoor dat de nieuwe leiding van het Zweedse moederbedrijf met harde maatregelen komt.
    Jarco Kriek
    6 juli 2023
    comments 4
    Het mes gaat in Viaplay, nieuwe CEO haalt bezem door streamingdienst
    Foto Getty Images

    Het mes gaat in Viaplay. Dit blijkt uit maatregelen die de nieuwe CEO van moederbedrijf Viaplay Group Jørgen Madsen Lindemann heeft aangekondigd. Waar Viaplay Group onder leiding van voormalig CEO Anders Jensen vooral aandacht had voor een snelle internationale groei van streamingdienst, lijkt Lindemann terug te keren naar de basis van Viaplay Group. Dit is zijn de kernactiviteiten in Scandinavische landen.

     

    Heimwee

    Dit is niet verwonderlijk. Lindemann is afkomstig van MTG. Uit dit mediabedrijf is Nordic Entertainment Group (NENT) is ontstaan. NENT wijzigde vorig jaar de naam in Viaplay Group. Dit om uit te stralen dat streamingdienst Viaplay tot belangrijkste activiteit van het Zweedse mediabedrijf moet doorgroeien. Na de komst van Lindemann zijn diverse oud-directeuren – die eerder onder leiding van Jensen het veld moesten ruimen - weer bij Viaplay Group teruggekeerd.

     

    Lokale markten

    Lindemann laat weten dat de veranderingen nodig waren om Viaplay Group weer in het juiste vaarwater te krijgen. Ook kondigt hij aan dat in de directe toekomst nog meer beslissingen genomen worden in de lokale markten waar Viaplay Group actief is. Deze zullen lokaal worden gecommuniceerd. Voor de activiteiten in Nederland, Polen, Verenigd Koninkrijk en de Baltische Staten stelde Lindemann onlangs zwaargewicht Peter Nørrelund aan. Nørrelund keerde onder leiding van Lindemann bij Viaplay Group terug nadat hij kort daarvoor na meer dan 20 jaar dienstverband het bedrijf de rug toekeerde.

     

    Formule 1

    Dat er harde noten gekraakt gaan worden bij enkele lokale markten blijkt uit de uitspraak van Lindemann dat hij ‘hoopt dat sommige beslissingen niet gemaakt hoeven te worden’. In Nederland wordt het gerucht hardnekkiger dat Viaplay wellicht al volgend jaar de uitzendrechten van Formule 1 van de hand wil doen; een jaar eerder dan verwacht. De Nederlandse uitzendrechten voor de periode na 2024 worden de komende maanden door eigenaar FOM verkocht. VodafoneZiggo aast op deze rechten om Formule 1 weer terug naar Ziggo en Ziggo Sport te halen. Als Viaplay besluit de uitzendrechten voor het komende seizoen van de hand te doen, dan staat VodafoneZiggo klaar deze op te rapen. Het bedrijf zou hier meer dan 35 miljoen euro per jaar voor over hebben.

    ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtenFormule 1

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview