Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Het mes gaat in Viaplay, nieuwe CEO haalt bezem door streamingdienst

  Het gebrek aan vertrouwen in Viaplay onder aandeelhouders zorgt ervoor dat de nieuwe leiding van het Zweedse moederbedrijf met harde maatregelen komt.
  Jarco Kriek
  6 juli 2023
  comments 4
  Het mes gaat in Viaplay, nieuwe CEO haalt bezem door streamingdienst
  Foto Getty Images

  Het mes gaat in Viaplay. Dit blijkt uit maatregelen die de nieuwe CEO van moederbedrijf Viaplay Group Jørgen Madsen Lindemann heeft aangekondigd. Waar Viaplay Group onder leiding van voormalig CEO Anders Jensen vooral aandacht had voor een snelle internationale groei van streamingdienst, lijkt Lindemann terug te keren naar de basis van Viaplay Group. Dit is zijn de kernactiviteiten in Scandinavische landen.

   

  Heimwee

  Dit is niet verwonderlijk. Lindemann is afkomstig van MTG. Uit dit mediabedrijf is Nordic Entertainment Group (NENT) is ontstaan. NENT wijzigde vorig jaar de naam in Viaplay Group. Dit om uit te stralen dat streamingdienst Viaplay tot belangrijkste activiteit van het Zweedse mediabedrijf moet doorgroeien. Na de komst van Lindemann zijn diverse oud-directeuren – die eerder onder leiding van Jensen het veld moesten ruimen - weer bij Viaplay Group teruggekeerd.

   

  Lokale markten

  Lindemann laat weten dat de veranderingen nodig waren om Viaplay Group weer in het juiste vaarwater te krijgen. Ook kondigt hij aan dat in de directe toekomst nog meer beslissingen genomen worden in de lokale markten waar Viaplay Group actief is. Deze zullen lokaal worden gecommuniceerd. Voor de activiteiten in Nederland, Polen, Verenigd Koninkrijk en de Baltische Staten stelde Lindemann onlangs zwaargewicht Peter Nørrelund aan. Nørrelund keerde onder leiding van Lindemann bij Viaplay Group terug nadat hij kort daarvoor na meer dan 20 jaar dienstverband het bedrijf de rug toekeerde.

   

  Formule 1

  Dat er harde noten gekraakt gaan worden bij enkele lokale markten blijkt uit de uitspraak van Lindemann dat hij ‘hoopt dat sommige beslissingen niet gemaakt hoeven te worden’. In Nederland wordt het gerucht hardnekkiger dat Viaplay wellicht al volgend jaar de uitzendrechten van Formule 1 van de hand wil doen; een jaar eerder dan verwacht. De Nederlandse uitzendrechten voor de periode na 2024 worden de komende maanden door eigenaar FOM verkocht. VodafoneZiggo aast op deze rechten om Formule 1 weer terug naar Ziggo en Ziggo Sport te halen. Als Viaplay besluit de uitzendrechten voor het komende seizoen van de hand te doen, dan staat VodafoneZiggo klaar deze op te rapen. Het bedrijf zou hier meer dan 35 miljoen euro per jaar voor over hebben.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtenFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview