Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Het regent opzeggingen bij Viaplay’

  Het wordt een belangrijke maand voor Viaplay in Nederland. De streamingdienst houdt het aantal opzeggingen van abonnees nauwlettend in de gaten.
  Jarco Kriek
  21 november 2022
  comments 13
  ‘Het regent opzeggingen bij Viaplay’

  De eerste signalen voor Viaplay" target="_blank">Viaplay zijn niet gunstig. Na afloop van de laatste Formule 1-race van het seizoen 2022 zijn op diverse sociale mediakanalen berichten te lezen – soms zelfs met screenshot – van abonnees die hun Viaplay-abonnement hebben opgezegd. Viaplay betrad op 1 maart de Nederlandse markt. Het gebruikte Formule 1 om een goede marktpositie te verwerven.

   

  Onrendabel

  Om de Formule 1-rechten van VodafoneZiggo (Ziggo Sport) weg te kapen, betaalde de Zweedse eigenaar Viaplay Group naar verluidt 105 miljoen euro om de races drie jaar uit te kunnen zenden. Bovenop dit bedrag komen nog eens vele extra miljoenen euro's voor productie van de Formule 1-uitzendingen en het verzorgen van de studioprogramma’s. Viaplay betaalt in totaal zoveel geld voor de Formule 1 voor de Nederlandse markt dat dit volgens marktkenners onmogelijk is terug te verdienen.

   

  Kritiek

  Na afloop van het eerste Formule 1-seizoen dat door Viaplay in Nederland werd aangeboden, zijn de reacties van abonnees zeer wisselend. Een deel van de abonnees is blij met de komst van Viaplay en de nieuwe, in hun ogen verfrissende weg die de streamingdienst is ingeslagen. Een ander deel is ontevreden. Niet alleen vanwege slechte verbindingen en de ten opzichte van Ziggo Sport mindere beeldkwaliteit. Er wordt ook geklaagd over het commentaar en de analisten.

   

  Opzeggingen

  Nu het Formule 1-seizoen is afgelopen, lijkt een deel van de abonnees het Viaplay-abonnement tijdelijk of voorgoed op te zeggen. Voor hen heeft het overige aanbod – dat bestaat uit entertainment en sporten als voetbal, darts en hockey – onvoldoende toegevoegde waarde om het abonnement in de Formule 1-loze maanden aan te houden. Op sociale media staan honderden berichten waarin wordt gemeld dat het abonnement is opgezegd. Om het abonneeverlies binnen de perken te houden, is besloten op het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway nu te vullen met andere content, zoals het WK darts dat in december wordt georganiseerd.

  ViaplayViaplay GroupViaplay XtraOTTonlinestreamingdienstlineairabonnementklantverlies

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)