Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  HGTV stapt huiskamer binnen met herkenbaar gezicht

  De nieuwe zender HGTV van Warner Bros. Discovery stapt de Nederlandse markt met een bekend tv-gezicht in. De zender begint op 15 januari met lineaire uitzenden.
  Jarco Kriek
  4 januari 2024
  comments 1
  HGTV stapt huiskamer binnen met herkenbaar gezicht
  Foto Getty Images

  HGTV is de nieuwe lineaire tv-zender die vanaf 15 januari in meer dan 75 procent van de Nederlandse huishoudens beschikbaar is. Om HGTV in een veranderd medialandschap – waarbij meer online wordt gekeken – in de markt te zetten, biedt Warner Bros. Discovery de zender kosteloos ter distributie aan bij providers. Deze moeten HGTV dan wel een goede positie in de zenderlijst geven. HGTV komt hierdoor in ieder geval bij de grootste vier providers Ziggo, KPN, Odido en Delta in het basispakket beschikbaar. Klanten van providers die HGTV (nog) niet gaan doorgeven, kunnen via streamingdienst discovery+ van de content genieten.

   

  Bekend gezicht

  Om herkenbaarheid bij de kijker te verbeteren, zet HGTV een vertrouwd tv-gezicht in. Oud-presentatrice van het RTL 4-programma Koffietijd Quinty Trustfull wordt ‘het gezicht’ van de lanceringscampagne van HGTV. De zender wordt door de eigenaar omschreven als lifestylezender en richt zich op mannen en vrouwen in de voor adverteerders interessante doelgroep 25 tot 54 jaar. Mede hierdoor is voor commercieel succes als lineaire zender een groot huiskamerbereik nodig. In eerste instantie zou HGTV anderhalf jaar geleden exclusief bij Ziggo beginnen. Na het uitstel zijn ook andere providers bij de marktintroductie van HGTV betrokken.

   

  Verrassend

  Met een alsmaar dalend aantal huishoudens dat zenders op de traditionele wijze lineair bekijkt, is de komst van HGTV als lineaire zender opvallend. De content die op HGTV wordt uitgezonden is vanaf de komst van streamingdienst discovery+ al in Nederland beschikbaar. Nederland loopt ook achter in de rij van landen waar Discovery Network – nu onderdeel van Warner Bros. Discovery – HGTV als lineaire zender in het contentaanbod heeft. Al 93 landen gingen Nederland voor.

  HGTVWarner Bros. Disoverytvtelevisielineairzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview