Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Hint op terugkeer Formule 1 in 2024 bij Ziggo en Ziggo Sport Totaal

    Gaat Viaplay in 2024 geheel of gedeeltelijk zijn uitzendrechten verkopen? Dat is de vraag. VodafoneZiggo (Ziggo en Ziggo Sport Totaal) lijkt de belangrijkste mogelijke overnamekandidaat.
    Jarco Kriek
    27 oktober 2023
    comments 3
    Hint op terugkeer Formule 1 in 2024 bij Ziggo en Ziggo Sport Totaal
    Foto Getty Images

    Sportmarketeer Chris Woerts meldde eerder deze week dat Viaplay Group de uitzendrechten van enkele sporten ter overname heeft aangeboden bij diverse Nederlandse mediabedrijven, waaronder VodafoneZiggo. Viaplay Group verkeert in zwaar financieel weer vanwege tegenvallende reclame-inkomsten op de eigen Scandinavische thuismarkt en slechte resultaten van streamingdienst Viaplay op de internationale markt. VodafoneZiggo wil Formule 1 laten terugkeren naar de eigen bedrijfsonderdelen kabelbedrijf Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal.

     

    Hint

    Het is Ziggo Sport-analist Jack Plooij – die in de periode dat Formule 1 bij Ziggo Sport werd uitgezonden ook pitreporter was – die vandaag openlijk hint op een terugkeer van Formule 1 bij Ziggo/Ziggo Sport Totaal. In het ochtendprogramma van Radio 538 maakte Plooij bekend dat hij tientallen doodsbedreigingen heeft ontvangen van ‘fans’ van de Mexicaanse coureur Sergio Perez, de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. Plooij stelde daarna dat hij niet naar Mexico afreist ‘als wij volgend jaar weer op reis mogen’. Kijk fragment hier.

     

    Samenwerking

    Deze uitspraak houdt de weg open voor een terugkeer van Formule 1 in 2024 bij Ziggo en Ziggo Sport Totaal. De uitspraak van Plooij is opmerkelijk omdat Viaplay en FOM voor 2024 juist een intensievere samenwerking hebben aangekondigd. Hierdoor kon Viaplay melden dat F1 TV Pro in 2024 aan het Viaplay-abonnement wordt toegevoegd.

    ViaplayViaplay GroupZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalVodafoneZiggouitzendrechtenFormule 1

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview