Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Hoe kan je finale Eurovisie Songfestival live volgen?

  De dag waar Nederland twee jaar op heeft gewacht, is vandaag eindelijk aangebroken. De finale van het Eurovisie Songfestival vindt in Ahoy Rotterdam plaats.
  Jarco Kriek
  22 mei 2021
  comments 3
  Hoe kan je finale Eurovisie Songfestival live volgen?
  Foto Getty Images

  Het grootste muziekevenement van de wereld kan zich verheugen op een wereldwijd publiek van meer dan honderd miljoen kijkers die alleen met Nederland en specifiek havenstad Rotterdam kennis gaan maken. De finale vindt op zaterdag 22 mei plaats en begint om 21.00 uur. Voor Nederland doet Jeangu Macrooy met het nummer Birth Of A New Age aan de zangcompetitie mee. De presentatie is in handen van Jan Smit, Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager.

   

  Televisie en online

  De tv-uitzending van het Eurovisie Songfestival begint om 20.30 uur op NPO 1. Als eerste is een voorbeschouwing met Rik van de Westelaken te zien. Daarna begint om 21.00 uur de zangcompetitie. Het commentaar wordt door Cornald Maas en Sander Lantinga verzorgd. Op digitaal themakanaal NPO 1 Extra is het Eurovisie Songfestival met gebarentolk en signdancers te volgen. NPO 1 Extra wordt tijdelijk door een groot aantal distributeurs – waaronder Ziggo (voorkeuzekanaal 128), KPN (voorkeuzekanaal 76) en T-Mobile (voorkeuzekanaal 273) – in het digitale basispakket aan alle klanten aangeboden. Het themakanaal NPO Zappelin wordt ingezet voor het leveren van audiodescriptie. Dit kanaal is bij Ziggo te vinden op voorkeuzepositie 311, bij KPN op 58 en T-Mobile 195. Online kan gratis gekeken worden via NPO Start en met een betaald abonnement met NLziet.

   

  KPN innovatief

  Nederlanders die via KPN Interactieve TV naar tv kijken en bruikleendecoder Arris VIP5202 gebruiken, kunnen het Eurovisie Songfestival – mits geschikte geluidsapparatuur aanwezig is – met Dolby Atmos geluid volgen. KPN heeft hiervoor een tijdelijk NPO 1 Dolby Atmos-kanaal op voorkeuzepositie 109 in het leven geroepen.

   

  Radio

  NPO Radio 2 staat heel de dag volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival. Natuurlijk wordt de finale geheel live op deze radiozender uitgezonden. NPO Radio 2 is in Nederland in de ether via FM en DAB+ te beluisteren. Online kan geluisterd worden via de internetsite en app van NPO Radio 2. De radiozender is ook aanwezig op diverse radio-apps waaronder JUKE, radioNED en TuneIn.

  NPOpublieke omroepNPO 1NPO StartNPO Radio 2Eurovisie Songfestival

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)