Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Hoe kan je Olympische Spelen het meest uitgebreid volgen?

  De Olympische Spelen moeten officieel nog geopend worden, maar de eerste sportwedstrijden hebben al plaatsgevonden. Hoe kan je Olympische Spelen volgen?
  Jarco Kriek
  22 juli 2021
  comments 6
  Hoe kan je Olympische Spelen het meest uitgebreid volgen?
  Foto ProShots

  Voor velen wordt de Olympische Spelen een echte Olympische droom. Het grootste sportevenement van de wereld vindt dit jaar – met een jaar vertraging – in en om de Japanse hoofdstad Tokyo plaatst. En vanwege het tijdsverschil vindt een groot deel van de sportwedstrijden in de nachtelijke uren plaats.

   

  Zonder publiek

  De televisie is bij deze editie van de Olympische Spelen wel de enige manier om het sportevenement te volgen. Niet alleen voor Nederlanders, maar voor iedereen in de wereld. Vanwege de coronapandemie worden toeschouwers niet tot stadions toegelaten, zelfs niet inwoners van Japan. De tv-registratie is dus belangrijker dan ooit. Om de sfeer voor de Olympische deelnemers en de kijkers thuis toch te creëren, wordt als surrogaat het geluid van eerdere Olympische wedstrijden in het stadion afgespeeld.

   

  Tokyo 2020

  De Olympische Spelen Tokyo 2020 zijn tot en met 8 augustus uitgebreid via tv en radio te volgen. Op NPO Radio 1 staat de programmering met Radio Olympia vrijwel de gehele dag in het teken van dit sportevenement. De tv-rechten van de Olympische Spelen zijn in bezit van Discovery. Echter de NOS heeft bij dit mediabedrijf een sublicentie gekocht. De voor Nederland belangrijkste sporten zijn dan ook live bij de publieke omroep te volgen.

   

  Eurosport

  Discovery zet zelf de twee eigen lineaire sportkanalen van Eurosport in. Het hoofdkanaal van Eurosport is bij iedere traditionele tv-distributeur - uitgezonderd Canal Digitaal - in het goedkoopste abonnement beschikbaar. Eurosport 2 is bij een deel ook met het goedkoopste pakket zichtbaar. Bij andere distributeurs dient voor dit kanaal een extra abonnement gekocht te worden.

   

  discovery+

  De meest uitgebreide manier om de Olympische Spelen te volgen, is via streamingdienst discovery+. Hiervoor dient wel het onlangs geïntroduceerde abonnement discovery+ Entertainment & Sport gekocht te worden. Tijdens de Olympische Spelen kan een jaarabonnement voor €29,99 gekocht worden. Dit is de helft van de prijs dat een jaarabonnement normaal kost. Met Nederlands commentaar kunnen vrijwel alle Olympische onderdelen van begin tot het einde via meerdere kanalen gevolgd worden. De Olympische Spelen is op deze manier nog nooit eerder in Nederland zo uitgebreid te volgen geweest.

   

  Welke sporten op Eurosport?

  Lineair richt Eurosport zich hoofdzakelijk op het live uitzenden van de sporten atletiek, gymnastiek, voetbal, zwemmen, tennis, wielrennen en volleybal. Deze sporten zijn overigens deels ook live bij NPO/NOS te volgen. Dit geldt niet voor basketbal dat exclusief bij Eurosport te zien is. De sportzender geeft ook de nieuwe Olympische sporten klimmen, surfen en skateboarden ruim aandacht.

   

  Alleen bij Ziggo in 4K

  De Olympische Spelen zijn bij de meeste aanbieders in HD te volgen. Ziggo-klanten met Mediabox Next kunnen een deel via het tijdelijke kanaal Eurosport 4K ook in 4K Ultra HD bekijken. Klanten die via Canal Digitaal naar tv kijken, moeten het in het geheel zonder Eurosport stellen omdat dit sportkanaal al langer uit het aanbod is geschrapt.

  Discoverydiscovery+EurosportNPOpublieke omroepNOSOlympische Spelen

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)