Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Holleeder wilde Peter R. de Vries laten vermoorden

    Misdaadverslaggever Peter R. de Vries was een doelwit van Willem Holleeder. Uit een verklaring van Holleeders zus Astrid blijkt dat de crimineel al een schutter had geregeld.
    Jan-Hein Visser
    25 maart 2015
    comments 3
    Holleeder wilde Peter R. de Vries laten vermoorden
    Foto: ANP
    Misdaadverslaggever Peter R. de Vries was een doelwit van Willem Holleeder. Uit een verklaring van Holleeders zus Astrid blijkt dat de crimineel al een schutter had geregeld.

    Woensdag begon in Amsterdam het proces tegen Willem Holleeder. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties. Holleeder wilde misdaadverslaggever Peter R. de Vries, aldus uitlatingen van zijn zus, ook dood hebben omdat die aangifte had gedaan van bedreiging en vanwege onenigheid rondom de rechten van de verfilming van de ontvoering van Freddie Heineken. De misdaadverslaggever reageerde woensdag vrij laconiek.

    Peter R. de Vries niet in dienst Libelle

    De moord op De Vries had plaats moeten vinden indien Holleeder vast kwam te zitten als gevolg van de aangifte tegen hem door De Vries. Holleeder werd daarvoor in februari veroordeeld. De Vries verklaarde tegenover RTL Nieuws: "Ik lig er niet zo wakker van. Dit hoort erbij. Anders had ik bij Libelle moeten werken." Holleeder werd woensdag volledig afgeschermd zodat hij niemand op de publieke tribune kon intimideren. De rechter wil meer getuigenverklaringen en besloot de zaak maximaal drie maanden aan te houden. Holleeder blijft vast zitten.

    RTL NieuwsHolleederPeter R. de VriesRechterMoordrechtszaakAmsterdam

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview