Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Hoogtijdagen streamingdiensten voorbij

  De tijd is voorbij dat het aantal abonnees – en dus ook de inkomsten – van streamingdiensten gestaag blijven stijgen. Sterker, bij sommige diensten is de daling ingezet.
  Jarco Kriek
  4 augustus 2023
  comments 3
  Hoogtijdagen streamingdiensten voorbij
  Foto Getty Images

  Uit de nieuwste kwartaalcijfers van het Amerikaanse mediabedrijf Warner Bros. Discovery blijkt dat het aantal abonnees van hun streamingdiensten wereldwijd met 1,8 miljoen is gedaald naar 95,8 miljoen. Het mediabedrijf exploiteert de streamingdiensten HBO, HBO Max en discovery+. De laatste twee streamingdiensten zijn ook in Nederland verkrijgbaar.

   

  Viaplay

  Ook bij andere streamingdiensten daalt het aantal abonnees. In Nederland is dit onder meer bij Viaplay het geval. De piek lag op 1,2 miljoen abonnees maar is naar verwachting inmiddels ver onder de miljoen gezakt. Exacte cijfers zijn echter niet bekend omdat eigenaar Viaplay Group geen abonneecijfers op landniveau openbaar maakt. Er zijn ook streamingdiensten die het aantal abonnees nog steeds zien stijgen. Dit is onder meer bij Netflix en Videoland het geval. De stijging is echter minder groot dan voorheen.

   

  Inflatie

  En belangrijke reden waarom het streamingdiensten minder voor de wind gaat dan voorheen is inflatie. Het dagelijks leven wordt duurder. Hierdoor kunnen kijkers minder geld uitgeven aan abonnementen zoals die van streamingdiensten. Vaker wordt van de ene naar de andere streamingdienst gehopt terwijl voorheen meerdere abonnementen van streamingdiensten gelijktijdig werden gekocht. Bij het hoppen wordt één of twee maanden de voor de kijker belangrijke content bij de ene streamingdienst volledig bekeken. Daarna wordt het abonnement opgezegd en wordt een abonnement van een andere streamingdienst gekocht. Om daarna hetzelfde met de beschikbare content te doen. Dit proces wordt in de hand gewerkt omdat de content meer over meerdere streamingdiensten versnipperd is.

  OTTonlinestreamingdienstfilmsseriessportabonnementkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)