Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Houdt Apple Formule 1 bij Viaplay en Ziggo weg?

    Bij een biedingsstrijd is er bijna altijd een ‘dark horse’. Een bedrijf dat nog nooit eerder in bezit is geweest van de uitzendrechten, maar voor het eerst een poging waagt.
    Jarco Kriek
    22 maart 2024
    comments 9
    Houdt Apple Formule 1 bij Viaplay en Ziggo weg?
    Foto Getty Images

    Bij de biedingsstrijd voor de Nederlandse Formule 1-uitzendrechten werd gedacht dat RTL Nederland (Videoland) deze ‘dark horse’ was. RTL Nederland toonde inderdaad interesse. Nadat RTL afhaakte leek het erop dat Viaplay en VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) het onderling moesten uitvechten. Al langzaam sijpelden geruchten naar buiten dat VodafoneZiggo op pole position zou liggen voor de uitzendrechten. Maar wellicht is er sprake van een andere ‘dark horse’, die het VodafoneZiggo en Viaplay heel lastig zou kunnen maken.

     

    Portugal

    Apple heeft namelijk deze week voor het eerst de Formule 1-uitzendrechten voor een Europees land gekocht. De komende jaren kan in Portugal Formule 1 worden gekeken via de Apple streamingdienst Apple TV+. In de afgelopen periode liet het Amerikaanse bedrijf meer dan een keer weten dat het plannen heeft om wereldwijd of voor meerdere landen de uitzendrechten van de races te kopen. Daarbij werd gespeculeerd dat Apple hiervoor jaarlijks vele miljarden euro voor over zou hebben.

    AppleApple TV+ViaplayViaplay GroupZiggoZiggo SportVodafoneZiggoFormule 1uitzendrechten

    Reacties

  1. TV-TIP The Expendables 2

    The Expendables 2
    RTL 7 om 20:00 uur
    CIA-man Church (Bruce Willis) doet opnieuw een beroep op het ervaren huurlingenleger van Barney Ross (Sylvester Stallone). Deze keer moeten de Expendables naar een voormalige Sovjetrepubliek om daar iets uit een neergestort vliegtuig te halen. Wat het is, laat Church in het midden. Ross' mannen zijn niet de enigen die het 'iets' zoeken.

    TV-TIP The Tourist

    The Tourist
    NPO 3 om 20:19 uur
    Jamie Dornan keert terug als Elliot, die na een moordaanslag een groot deel van zijn geheugen verloor. Het eerste seizoen speelde zich af in Australië, en nu worden Elliot en zijn vriendin Helen naar Ierland gelokt. Een schimmig figuur zegt meer te weten over Elliots verleden, maar Helen en Elliot belanden in een extreem gewelddadig conflict tussen rivaliserende families. Elliot wist al niet veel van zijn verleden en wát hij weet komt door deze trip in een totaal ander daglicht te staan.

    Interview