Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Illegale IPTV probleemloos te koop op Bazaar in Beverwijk

  Vaak wordt een illegaal IPTV-abonnement anoniem via internet of onder de toonbank bij een winkel gekocht. Uitzondering is de Beverwijkse Bazaar.
  Jarco Kriek
  13 februari 2024
  comments 7
  Illegale IPTV probleemloos te koop op Bazaar in Beverwijk

  TV-kastjes waarmee illegaal toegang verkregen wordt tot duizenden tv-zenders en tienduizenden uren content bestaande uit films, series, documentaires en live sport zijn vrijwel op elke hoek van iedere hal op de Bazaar in Beverwijk te koop. Een zorgwekkende ontwikkeling, zo stelt Spreekbuis. Legale providers als Ziggo en KPN en betaalzenders en streamingdiensten als Netflix, Viaplay en ESPN lijden hierdoor tientallen miljoenen euro's omzetverlies.

   

  Kant en klaar

  Het gaat bij de openbare verkoop op de Bazaar in Beverwijk om kant en klare tv-kastjes (mediaspelers) waarmee op zeer eenvoudige manier toegang verkregen kan worden tot een overweldigend tv- en videoaanbod. Voor een eenmalig bedrag van rond 100 euro kan – weliswaar illegaal – naar een aanbod gekeken worden dat zelfs helemaal niet op legale wijze bij providers beschikbaar is. Voor de content die wel beschikbaar is via losse abonnementen moet via de legale weg veel meer betaald worden. De verkoop op de Beverwijkse Bazaar maakt het gebruik van illegale IPTV uiterst makkelijk. Omdat deze tv-kastjes voorgeïnstalleerd zijn, volstaat alleen het koppelen van het kastje aan de televisie om direct te kijken.

   

  Illegaal

  Ondanks dat deze tv-kastjes vanwege het schenden van auteursrechten een overtreding van de Nederlandse wetgeving zijn, lijkt niets de verkoop in Beverwijk in de weg te staan. Dit ondanks inspanningen van Stichting BREIN om de verkoop van illegale IPTV-abonnementen aan banden te leggen.

  illegaalIPTVBREINStichting BREINtvtelevisieabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:00 uur
  Vera Stanhope ziet eruit alsof ze je elk moment om een euro gaat vragen, maar onder haar verfrommelde hoedje schuilt een briljant speurdersbrein. De opvliegende hoofdinspecteur gaat voor haar collega’s door het vuur, al reageert ze vaak driftig als ze haar briljante gedachtesprongen niet kunnen volgen. In Groot-Brittannië is de populaire serie rond de morsige detective al aan zijn veertiende seizoen toe. De opnames beginnen in 2025.

  TV-TIP Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life
  RTL 7 om 20:00 uur
  In deze derde Bad Boys-film zijn rechercheurs Marcus (Martin Lawrence) en Mike (Will Smith) oude rotten in het vak. Marcus denkt er zelfs over om met pensioen te gaan. Dat zal moeten wachten want de weduwe en zoon van een drugsbaas willen wraak op iedereen die betrokken was bij zijn dood. Mike staat bovenaan hun dodenlijst.

  Interview