Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ONS scoort kijkcijferrecord dankzij plekje in basispakket KPN en Odido

  Als de eigenaar van tv-zender ONS de afgelopen maand iets duidelijk heeft gemaakt, is dat het enorme belang van beschikbaarheid in het basispakket van providers.
  Jarco Kriek
  8 januari 2024
  comments 3
  ONS scoort kijkcijferrecord dankzij plekje in basispakket KPN en Odido
  Foto Getty Images

  ONS was de afgelopen weken tijdelijk voor alle klanten van KPN en Odido beschikbaar als extra zender in het basispakket. Ook kleinere providers als Stichting Kabelnet Veendam (SKV) zette de nostalgische tv-zender tijdelijk voor alle klanten open. Normaal is ONS bij deze providers alleen te zien met een aanvullend tv-abonnement. Bij Ziggo is ONS wel beschikbaar voor alle klanten met het digitale tv-abonnement TV Standaard/TV Start.

   

  Meer kijkers

  Het kijkcijferrecord van ONS zorgde ervoor dat een marktaandeel van 35,7 procent en een bereik van 5,8 miljoen kijkers werd gerealiseerd. ONS meldt dat op 23 december het hoogste aantal kijkers werd gemeten. Het kerstprogramma dat op deze dag werd uitgezonden deed meer dan 700.000 kijkers besluiten om op de nostalgische tv-zender af te stemmen.

   

  Programmering

  Naast beschikbaarheid in het basispakket van de drie grootste providers van Nederland speelde ook een tijdelijke aanpassing in een programmering een belangrijke rol. Zo werden de door veel kijkers als irritant ervaren thuiswinkel-programma’s in de nachtelijke uren vervangen door reguliere programma’s zoals series. Ook werden nieuwe nostalgische series uitgezonden zoals The Love Boat. ONS heeft overigens het goede voornemen om in januari nog minder thuiswinkel-programma’s uit te gaan zenden. Dan worden de reclameprogramma’s uit de dagprogrammering verwijderd.

  ONStvtelevisiekijkcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview