Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Investeerder PPF heeft plannen om Viaplay geheel of gedeeltelijk over te nemen’

  De uit Tsjechië afkomstige investeerdersgroep PPF zou plannen hebben om het belang in het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group verder uit te breiden.
  Jarco Kriek
  3 augustus 2023
  comments 0
  ‘Investeerder PPF heeft plannen om Viaplay geheel of gedeeltelijk over te nemen’

  PPF kocht onlangs een belang van 6,3 procent in Viaplay Group. Dit gebeurde nadat eerder Canal Digitaal-eigenaar Canal+ 12 procent van de aandelen had gekocht in het in zwaar financieel weer verkerende Zweedse mediabedrijf, dat onder meer eigenaar is van streamingdienst Viaplay. Hoewel PPF voor velen niet bekend in de oren klinkt, is deze investeerder in Europa al langere tijd actief met investeringen in mediabedrijven. Zo heeft PPF een minderheidsbelang in het Duitse mediabedrijf ProsiebenSat.1. Ook is het eigenaar van Central European Media Enterprises (CME), waar de RTL-zenders in Kroatië en de Nova-zenders in thuisland Tsjechië onder vallen.

   

  Uitbreiding

  Telecompaper meldt dat PPF mogelijk geïnteresseerd is in een volledige of gedeeltelijke overname van Viaplay Group of in sublicentie geven van de content. PPF heeft hiervoor voldoende financiële middelen voorhanden. De investeerder is in een afrondend stadium voor de verkoop van 50 procent plus één aandeel van de aandelen in de Oost-Europese mobiele provider Yettel. Hiermee is een bedrag van rond 2,5 miljard euro gemoeid.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstbeursaandelenPPF

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)