Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Investeerder PPF heeft plannen om Viaplay geheel of gedeeltelijk over te nemen’

  De uit Tsjechië afkomstige investeerdersgroep PPF zou plannen hebben om het belang in het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group verder uit te breiden.
  Jarco Kriek
  3 augustus 2023
  comments 0
  ‘Investeerder PPF heeft plannen om Viaplay geheel of gedeeltelijk over te nemen’

  PPF kocht onlangs een belang van 6,3 procent in Viaplay Group. Dit gebeurde nadat eerder Canal Digitaal-eigenaar Canal+ 12 procent van de aandelen had gekocht in het in zwaar financieel weer verkerende Zweedse mediabedrijf, dat onder meer eigenaar is van streamingdienst Viaplay. Hoewel PPF voor velen niet bekend in de oren klinkt, is deze investeerder in Europa al langere tijd actief met investeringen in mediabedrijven. Zo heeft PPF een minderheidsbelang in het Duitse mediabedrijf ProsiebenSat.1. Ook is het eigenaar van Central European Media Enterprises (CME), waar de RTL-zenders in Kroatië en de Nova-zenders in thuisland Tsjechië onder vallen.

   

  Uitbreiding

  Telecompaper meldt dat PPF mogelijk geïnteresseerd is in een volledige of gedeeltelijke overname van Viaplay Group of in sublicentie geven van de content. PPF heeft hiervoor voldoende financiële middelen voorhanden. De investeerder is in een afrondend stadium voor de verkoop van 50 procent plus één aandeel van de aandelen in de Oost-Europese mobiele provider Yettel. Hiermee is een bedrag van rond 2,5 miljard euro gemoeid.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstbeursaandelenPPF

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview