Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Inzamelingsactie Alpe d’HuZes uitgebreid op tv, radio en online

  Talpa Network gaat op de eigen radiozenders, tv-zender SBS 6 en online uitgebreid aandacht besteden aan de inzamelingsactie Alpe d’HuZes.
  Jarco Kriek
  19 may 2022
  comments 2
  Inzamelingsactie Alpe d’HuZes uitgebreid op tv, radio en online

  Op donderdag 2 juni besteden Hart van Nederland en Shownieuws op SBS 6, en Ekdom in de Morgen op Radio 10 veel aandacht aan Alpe d’HuZes. Talpa Network biedt op radio en tv, en online een platform voor de bijzondere en aangrijpende verhalen van de deelnemers. Tijdens dit bijzondere evenement beklimmen duizenden Nederlanders in Frankrijk de beroemde bergtop Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. SBS 6-presentator Jan Versteegh fietst mee en doet ter plaatse live verslag. Radio 10-presentatrice Evelien de Bruijn loopt de berg op en probeert voor het einde van de uitzending van Ekdom in de Morgen binnen te zijn.

   

  Ook online

  Presentatrice Evelien de Bruijn geeft op 2 juni updates vanuit Frankrijk in verschillende uitzendingen op radio en tv, en Jan Versteegh doet live verslag tijdens de klim. Op de website en Facebook-pagina van Hart van Nederland is Alpe d'HuZes via een livestream te volgen, in samenwerking met de regionale omroepen. In de week voorafgaand aan het evenement, op 23 mei, besteedt ook HLF8 aandacht aan Alpe d’HuZes. Shownieuws maakt aan het einde van de dag bekend hoeveel donaties er zijn opgehaald door alle deelnemers.

   

  Opgeven geen optie

  Meedoen aan Alpe d’HuZes is een unieke ervaring. Deelnemers dagen zichzelf sportief uit, maar belangrijker nog: iedere deelnemer heeft een eigen motivatie om mee te doen. De saamhorigheid tijdens dit evenement is uitzonderlijk. Deelnemers noemen het ook wel een ‘life changing experience’.

   

  Alpe d’HuZes

  Alpe d’HuZes is een jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat plaatsvindt op de beroemde Franse berg Alpe d’Huez. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen of lopen duizenden deelnemers de Alpe d'Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Naast de sportieve motivatie hebben de deelnemers ook de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen en daarmee een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar kanker. Sinds 2006 heeft Alpe d'HuZes meer dan 183 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. De 15de editie kon vanwege COVID-19 in 2020 en 2021 geen doorgang vinden.

  TalpaTalpa RadioTalpa NetworkSBS6Radio 10Hart van NederlandAlpe d'HuZes

  Meer over dit onderwerp

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview