1. Nieuws

  Is Ziggo Sport UHD in aankomst?

  Ziggo wil het 4K Ultra HD aanbod gaan verbreden. Het zijn de eerste echte aanwijzingen dat de komst van Ziggo Sport in 4K Ultra HD nu echt in aankomst is.
  Jarco Kriek
  31 august 2020
  comments 7
  Is Ziggo Sport UHD in aankomst?
  Foto ProShots

  Ziggo maakte vorige week aan Totaal TV bekend dat het inmiddels meer dan tweehonderd films en afleveringen van series in 4K Ultra HD aan bezitters van Mediabox Next via de aanvullende video on demand-dienst Ziggo Movies & Series aan klanten levert. Maar het kabelbedrijf wil niet alleen films en series in deze hoogwaardige beeldkwaliteit gaan leveren. De volgende stap is het aanbieden van sport in 4K Ultra HD. De kans is groot dat dit via het eigen en exclusieve sportkanaal Ziggo Sport gaat gebeuren. Een deel van de sportcontent dat op Ziggo Sport wordt uitgezonden is immers in 4K UHD beschikbaar.

   

  Max Verstappen in UHD

  In Nederland kan op dit moment via een kleine omweg – een prepaid abonnement van HD+ - via de satelliet op RTL UHD naar Formule 1 in 4K gekeken worden. Omdat RTL Duitsland na dit seizoen met Formule 1 stopt, verdwijnt deze mogelijkheid in 2021. De kans is aanwezig dat in ieder geval klanten van kabelbedrijf Ziggo Formule 1 in 4K kunnen volgen. Net als onder meer voetbal van Premier League, La Liga en Champions League is Formule 1 een van de sportcompetities waarvoor Ziggo Sport de uitzendrechten heeft en waarvan alle wedstrijden of een deel hiervan in 4K verkrijgbaar zijn. Ziggo Sport is eigendom van VodafoneZiggo. Het sportkanaal wordt op dit moment in HD gratis aan alle klanten aangeboden en moet ervoor zorgen dat bestaande klanten bij het kabelbedrijf blijven alsmede bijdragen aan de werving van nieuwe klanten. De Nederlandse markt voor vaste diensten is uiterst dynamisch waarbij vooral tussen Ziggo, KPN en Canal Digitaal een bepaalde klantenstrijd is ontstaan.

   

  Sport in 4K

  Dát Ziggo Sport UHD er uiteindelijk gaat komen, staat niet ter discussie. De vraag is wanneer het moment is aangebroken. Ook hierbij heeft de coronacrisis naar alle waarschijnlijkheid een vertragende factor gespeeld. Echt concreet wil VodafoneZiggo-woordvoerder Hans den Heijer tegen Totaal TV nog niet over de komst van Ziggo Sport UHD zijn. “Naast films en series blijven wij ondertussen oriënteren op de verschillende interesse gebieden in 4K waaronder sport.” Het is wel een aanwijzing dat achter de schermen aan de komst van Ziggo Sport UHD wordt gewerkt.

   

  Klaar voor 4K

  Ziggo Sport verhuisde enkele jaren geleden van Amsterdam naar het Mediapark in Hilversum waar het een onderkomen bij NEP The Netherlands heeft. De nieuwe studio van Ziggo Sport is bij de verhuizing direct voor 4K Ultra HD geschikt gemaakt. Grote investeringen voor een kanaal in 4K Ultra HD zijn hierdoor niet nodig. Ruim 400.000 klanten van Ziggo beschikken op dit moment over bruikleendecoder Mediabox Next waarmee naar 4K-content gekeken kan worden. Het kabelnetwerk van Ziggo is daarnaast ook geschikt voor het leveren van een 4K-zender via de broadcasttechniek DVB-C. Op deze manier kan eventueel zonder bruikleendecoder naar een lineaire zender in 4K gekeken worden.

  ZiggoZiggo SportVodafoneZiggoFormule 1F1Max VerstappenvoetbalLa LigaPremier LeagueChampions League4KUltra HDUHDfilmsseriesconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • The Best of Decade Collection met Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max

   Win The Best of Decade Collection dvd-box

   De periode van pepernoten, kerstkransjes en lekker wegkruipen op de bank is alweer bijna aangebroken en daarom heeft Warner Home Video een bijzondere The Best of Decade Collection uitgebracht. Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max zijn enkele van de beste films van het afgelopen decennium en Totaal TV mag deze box vol topfilms drie keer weggeven.

  TV-TIP Mission: Impossible 2

  Mission: Impossible 2
  RTL 7 om 20:00 uur
  Geheim agent Ethan Hunt krijgt de opdracht om een dodelijk, genetisch gemanipuleerd virus op te sporen en te vernietigen, voordat zijn ex-collega Sean Ambrose het in handen krijgt. Ambrose wil met het virus een epidemie veroorzaken. Hunt roept de hulp in van de ex-vriendin van Ambrose, de beeldschone dievegge Nyah.

  TV-TIP The Conjuring

  The Conjuring
  Veronica om 20:00 uur
  Het gezin Perron verhuist in 1971 naar een oud landhuis op Rhode Island. De toekomst ziet er rooskleurig uit, totdat vreemde gebeurtenissen een einde aan de idylle maken. Hun huis wordt bewoond door een duister wezen. Paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren worden op de zaak gezet.

  Interview

  • The Undoing Hugh Grant

   Hugh Grant

   The Undoing

   Hugh Grant werd groot als de ietwat onhandige goedzak in een rits aan romantische komedies. Inmiddels kiest de onlangs zestig geworden acteur andere rollen, zoals in drama-miniserie The Undoing.
   Reacties0 reactie(s)