Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Joe FM snoept luisteraars weg bij Radio 10: binnen twee maanden al groter dan 100% NL

  Het gaat voortvarend met de nieuwe radiozender Joe FM van DPG Media. Binnen twee maanden na de landelijke introductie trekt het luisteraars weg bij andere zenders.
  Jarco Kriek
  3 november 2023
  comments 4
  Joe FM snoept luisteraars weg bij Radio 10: binnen twee maanden al groter dan 100% NL
  Foto Getty Images

  Uit de laatste luisteronderzoeken blijkt dat het goed gaat met de nieuwe radiozender Joe FM, die landelijk te beluisteren is via FM en DAB+. Het radiostation boekte de afgelopen week een marktaandeel van 4 procent. Dit marktaandeel is behaald na slechts twee maanden na het verwerven van de FM-kavel en de bijbehorende DAB+ bandbreedte.

   

  Radio 10

  DPG Media kocht bij de frequentieveiling voor Joe FM de kavel die voorheen door Radio 10 werd gebruikt. Radio 10 verhuisde naar de kavel die voorheen door Radio Veronica werd gebruikt. Mede omdat het format – gouwe ouwe muziek – grotendeels met Radio 10 overlapt en Joe FM de frequenties in bezit heeft die Radio 10 voorheen gebruikte, is het marktaandeel in korte tijd naar 4 procent gestegen. Het marktaandeel van Radio 10 is met meer dan 1 procent gedaald. Hierdoor is Radio 10 niet meer de best beluisterde zender van Talpa Network. Dat is nu Sky Radio.

   

  Snelle groei

  Joe FM heeft niet alleen luisteraars weggesnoept van Radio 10, maar ook van andere radiozenders. Dit is bij de laatste meting onder meer het geval bij 100% NL en Radio Veronica. Joe FM heeft in twee maanden tijd zelfs een groter marktaandeel dan 100% NL, dat al sinds 2006 landelijk via FM te beluisteren is. Daarbij moeten we wel opmerken dat 100% NL op een geclausuleerde kavel uitzendt en hierdoor aan bepaalde voorwaarden wat betreft muziekkeuze moet voldoen. Joe FM heeft volledige vrije keuze wat betreft muziek.

   

  Kabelaars

  Joe FM is op dit moment nog niet te horen via het zenderaanbod van twee grootste Nederlandse providers, Ziggo en KPN. Bij beide providers is grote broer Qmusic wel in het aanbod opgenomen. Inmiddels heeft KPN laten weten open te staan voor gesprekken over het toevoegen van Joe FM aan het zenderaanbod van Interactieve TV en TV+.

  JoeJoe FMDPG MediaFMDAB+radioluisteronderzoekNMOmarktaandeel

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)