Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  John de Mol geeft Rob Stenders carte blanche bij Radio Veronica

  Het bericht waar iedereen in de media- en radiowereld op hoopte, is dan eigenlijk openbaar gemaakt. Rob Stenders verhuist van NPO Radio 2 naar Radio Veronica.
  Jarco Kriek
  23 februari 2021
  comments 4
  John de Mol geeft Rob Stenders carte blanche bij Radio Veronica
  Foto Brunopress

  Een eerdere overstap van Rob Stenders naar Radio Veronica enkele jaren geleden werd geblokkeerd door loslippigheid bij het eigen programma van Rob Stenders. John de Mol was hierover zo ontstemd dat hij alle onderhandelingen afbrak. De wrevel russen beide heren is op dit moment geheel voorbij. Rob Stenders krijgt namelijk carte blanche bij Radio Veronica. Hij wordt niet alleen de zendermanager, maar gaat ook de muziek bepalen die op de zender wordt gedraaid. Tevens gaat Stenders iedere dag met zijn huidige sidekick Caroline Brouwer De Bonanza op Radio Veronica presenteren. De Bonanza is voor het eerst op 28 juni op Radio Veronica te beluisteren. Stenders begint eerder dit jaar zijn werkzaamheden als zendermanager.

   

  Veronica DNA

  Rob Stenders presenteerde van 1987 tot en met 1991 diverse Veronica-programma’s. Na een korte uitstap van een jaar keerde hij in 1992 weer terug naar Radio Veronica, waar hij tot 1995 te horen was met programma’s als Listen To The Music en Shockradio. Rob Stenders: "Weggaan bij NPO Radio 2 is niet makkelijk. Maar de sleutels in handen krijgen om van Radio Veronica een muzikale vrijplaats voor liefhebbers te maken, zo’n kans krijg je maar één keer. Net als Radio Veronica ben ik geboren op 18 april, m’n eerste demo stuurde ik naar Veronica, het is de zender van Stenders & Van Inkel en zo’n beetje de helft van mijn radiobestaan. Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond."

   

  Niels van Baarlen blijft

  Marc Adriani, Directeur Radio: "Het is een eer om het roer van Radio Veronica te overhandigen aan Rob Stenders. Als geen ander weet hij luisteraars mee te nemen in een muzikaal avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn passie voor muziek en het radiovak meeneemt naar het Veronica-team en haar luisteraars. De claim WE. LOVE. MUSIC willen we met de komst van Rob nóg beter waarmaken." Over de huidige zendermanager Niels van Baarlen is Marc Adriani ook duidelijk: "Niels heeft Radio Veronica als gedreven vakman op een voortreffelijke manier aangestuurd. Mede dankzij hem kwam Veronica in een uitdagend jaar met de succesvolle 30 Fans Only-concerten en werd het muziekformat verder aangescherpt. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de verhuizing van Veronica Inside naar de ochtend. Het is mooi om te zien dat we binnen Talpa Network dit talent in huis hebben. Uiteraard blijven we Niels op de radio horen en blijft hij zijn managementkwaliteiten ook achter de schermen inzetten binnen Talpa Network."

  TalpaTalpa RadioTalpa NetworkradioRadio VeronicaRob StendersJohn de Mol

  Reacties