Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Joyne werkt aan IPTV via Android mediaspeler

    De nieuwe Nederlandse aanbieder Joyne werkt aan een IPTV-abonnement met OTT-mogelijkheden. Voor het kijken naar het zenderaanbod is geen schotelantenne nodig. Een internetverbinding is voldoende.
    Jarco Kriek
    11 juli 2018
    comments 3
    Joyne werkt aan IPTV via Android mediaspeler

    Joyne biedt sinds augustus 2017 in Nederland tv via de satelliet aan. De aanbieder gebruikt hiervoor de Eutelsat 9B-satelliet op de uitzendpositie 9 graden oost. Volgende maand wordt het satellietaanbod uitgebreid naar Vlaanderen. De testuitzending van het Vlaamse zenderaanbod is inmiddels begonnen. Gelijktijdig is Joyne achter de schermen bezig met het opbouwen van een eigen IPTV-platform. Dit wordt aan Totaal TV bevestigd door woordvoerder Johrit Schellingerhout. Wanneer het IPTV-platform volledig is ingericht en klaar voor gebruik is, kan op dit moment nog niet gezegd worden. Maar duidelijk is wel dat Joyne nog dit jaar IPTV-abonnementen in Nederland gaat aanbieden.

     

    Android mediaspeler

    Het IPTV-platform gaat voor meerdere toepassingen gebruikt worden. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan live tv kijken via een app op tablet en smartphone. Maar Joyne gaat ook een internet-only abonnement met Nederlandse zenders aanbieden. Daarbij wordt de mogelijkheid bestudeerd om via een Android mediaspeler naar het content te kijken. In Nederland biedt Youfone op deze manier op dit moment een IPTV-abonnement aan. Joyne wil zich onderscheiden door abonnees de mogelijkheid te bieden om op de geleverde mediaspeler ook apps van andere online diensten te plaatsen. Denk hierbij onder andere aan Netflix, Videoland en NLziet.

     

    Canal Digitaal Live TV

    Joyne onthulde de plannen met IPTV en OTT een week geleden tijdens een dealerdag in Hilversum. Concurrent op de satellietmarkt Canal Digitaal onthulde twee dagen na deze dealerdag onverwacht twee nieuwe OTT-abonnementen. Canal Digitaal-eigenaar M7 Group ontkent ten stelligste dat de nieuwe abonnementsvormen te maken hebben met de aankondiging van Joyne om op termijn met IPTV te beginnen. Canal Digitaal biedt al langere tijd satellietabonnees de OTT-dienst Canal Digitaal Live TV aan. Deze dienst is de basis voor de nieuwe OTT-abonnement Vol en Bomvol die op dit moment voor iedere Nederlander verkrijgbaar zijn.

    JoynesatellietIPTVOTTAndroidmediaspelerabonnementCanal DigitaalCanal Digitaal Live TVYoufoneMy Group

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview