1. Nieuws

    Kabelnetwerk Ziggo open voor concurrenten

    Het openbreken van het kabelnetwerk van Ziggo lijkt nog slechts een kwestie van tijd. De Europese Commissie is het op dit punt naar het nu uitziet eens met de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).
    Peter de Koning
    6 september 2018
    comments 10
    Kabelnetwerk Ziggo open voor concurrenten

    ACM heeft al langere tijd – gesteund door de Nederlandse overheid – de doelstelling om het netwerk van het grootste kabelbedrijf van Nederland Ziggo open te breken. Dit moet het mogelijk maken voor concurrerende bedrijven om diensten via het kabelnetwerk van Ziggo aan te gaan bieden. Dit wordt tot dit moment nog door de Europese Commissie tegengehouden. Maar daar lijkt verandering in te komen. De Europese Commissie is namelijk geen tegenstander meer van het openbreken van het kabelnetwerk van Ziggo, al moet ACM op sommige punten wel het huiswerk beter doen. Als dit gebeurt dan lijkt het vrijwel zeker dat op termijn niet alleen Ziggo maar ook concurrenten op het grootste kabelnetwerk van Nederland diensten aan kunnen gaan bieden.

     

    Voorwaarden vaste diensten

    Als de Europese Commissie het reguleringsbesluit van ACM goedkeurt, kan het traject van verdere besluitvorming in gang worden gezet die uiteindelijk moet leiden tot concurrentie op het kabelnetwerk van Ziggo. In deze besluiten moet onder meer de voorwaarden en het tarief worden vastgesteld voor gebruik van het kabelnetwerk van Ziggo. ACM houdt daarnaast vast aan de regulering van de koperdraad- en glasvezelnetwerken van KPN. ACM acht dit noodzakelijk vanwege de marktmacht die KPN en VodafoneZiggo – waarvan Ziggo onderdeel is – in Nederland hebben.

    Europese CommissieAutoriteit Consument & MarktACMZiggoVodafoneZiggoKPNreguleringkabelkabelnetwerk

    Reacties

  1. Doe mee en win!

    • Before We Die

      Win Before We Die S1&2

      Before We Die is niet alleen een typische misdaadserie, het is ook een hartverscheurend drama over een moeder en zoon, een politierechercheur en een infiltrant. Een serie over morele dilemma’s, verraad en pijnlijke relaties. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het eerste en tweede seizoen van deze Zweedse misdaadserie weggeven.

    TV-TIP Een huis vol in quarantaine

    Een huis vol in quarantaine
    NPO 1 om 19:00 uur
    De familie Kraan had al zeven kinderen en aan het begin van de coronapiek kwam er een achtste bij. Dat was enorm zwaar voor moeder Linda.

    TV-TIP First dates hotel

    First dates hotel
    NPO 3 om 19:25 uur
    Voor het derde seizoen op rij sleept Fred Sirieix het hele First Dates-circus richting het Zuid-Italiaanse Campania voor een onvervalst stukkie flirten.

    Interview

    • TV-Toppers met Anita Witzier

      Anita Witzier

      TV-Toppers

      Favoriete tv-fragmenten terugkijken van steeds twee bekende tv-persoonlijkheden uit verschillende generaties. Dat is TV-Toppers. Anita Witzier presenteert deze show zes weken lang op zaterdagavond.
      Reacties0 reactie(s)