Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Kassa ondervraagt Viaplay over aanhoudende storingen

  Het blijft onrustig rond Viaplay, de streamingdienst die sinds enkele maanden de Formule 1 verslaat in Nederland. Ook dit weekend klaagden – weliswaar minder – abonnees over beeldstoringen.
  Jarco Kriek
  30 mei 2022
  comments 7
  Kassa ondervraagt Viaplay over aanhoudende storingen
  Foto Getty Images

  Viaplay is sinds maart in Nederland beschikbaar. Naast entertainment in de vorm van films en series biedt de streamingdienst ook live sport. Naast darts, enkele vechtsportcompetities, voetbal – waaronder de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League – is de Formule 1 het paradepaardje van Viaplay.

   

  Storing

  En juist die Formule 1 zorgt op dit moment voor de grootste hoofdbrekens voor de Zweedse eigenaar Viaplay Group. De streamingdienst verkocht in drie maanden naar schatting rond de 700.000 abonnementen. Met de mogelijkheid om op twee apparaten gelijktijdig te kunnen kijken, komt het potentieel aantal streamstarts rondom de live uitzendingen van de Formule 1 rond de anderhalf miljoen. De combinatie live streaming, internetdistributie en de gebruikte apparatuur voor de Viaplay-app zorgt bij een deel van de abonnees voor ergernissen.

   

  Klagende klanten

  Het consumentenprogramma Kassa van BNNVARA besteedt op maandag 30 mei aandacht aan de problematiek bij Viaplay. Het blijkt dat vooral kijkers die een jaarabonnement hebben afgesloten teleurgesteld zijn over de door Viaplay geleverde diensten. Op verzoeken om ontbinding van het jaarcontract met terugbetaling van het abonnementsgeld lijkt Viaplay niet in te gaan. Veel abonnees betaalden 99 euro vooruit voor een jaarabonnement tegen gereduceerd tarief. De uitzending van Kassa begint om 20.30 uur en wordt uitgezonden op NPO 1.

  ViaplayViaplay GroupstreamingdienststoringFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP The Mating Game

  The Mating Game
  NPO 1 om 19:05 uur
  Meertjes, poelen en rivieren zijn vaak het podium waar miljoenen dieren bij elkaar komen om wat heen en weer te flirten.

  TV-TIP The Sommerdahl Murders

  The Sommerdahl Murders
  NPO 3 om 20:38 uur
  In een boot in de haven van Helsingør wordt een projectontwikkelaar dood aangetroffen.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)