Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Kassa ondervraagt Viaplay over aanhoudende storingen

  Het blijft onrustig rond Viaplay, de streamingdienst die sinds enkele maanden de Formule 1 verslaat in Nederland. Ook dit weekend klaagden – weliswaar minder – abonnees over beeldstoringen.
  Jarco Kriek
  30 mei 2022
  comments 7
  Kassa ondervraagt Viaplay over aanhoudende storingen
  Foto Getty Images

  Viaplay" target="_blank">Viaplay is sinds maart in Nederland beschikbaar. Naast entertainment in de vorm van films en series biedt de streamingdienst ook live sport. Naast darts, enkele vechtsportcompetities, voetbal – waaronder de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League – is de Formule 1 het paradepaardje van Viaplay.

   

  Storing

  En juist die Formule 1 zorgt op dit moment voor de grootste hoofdbrekens voor de Zweedse eigenaar Viaplay Group. De streamingdienst verkocht in drie maanden naar schatting rond de 700.000 abonnementen. Met de mogelijkheid om op twee apparaten gelijktijdig te kunnen kijken, komt het potentieel aantal streamstarts rondom de live uitzendingen van de Formule 1 rond de anderhalf miljoen. De combinatie live streaming, internetdistributie en de gebruikte apparatuur voor de Viaplay-app zorgt bij een deel van de abonnees voor ergernissen.

   

  Klagende klanten

  Het consumentenprogramma Kassa van BNNVARA besteedt op maandag 30 mei aandacht aan de problematiek bij Viaplay. Het blijkt dat vooral kijkers die een jaarabonnement hebben afgesloten teleurgesteld zijn over de door Viaplay geleverde diensten. Op verzoeken om ontbinding van het jaarcontract met terugbetaling van het abonnementsgeld lijkt Viaplay niet in te gaan. Veel abonnees betaalden 99 euro vooruit voor een jaarabonnement tegen gereduceerd tarief. De uitzending van Kassa begint om 20.30 uur en wordt uitgezonden op NPO 1.

  ViaplayViaplay GroupstreamingdienststoringFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: NK Afstanden

  Schaatsen: NK Afstanden
  NPO 1 om 18:20 uur
  Het was aan het begin van het schaatsseizoen nog de vraag wat de overstap naar Team Reggenborgh Patrick Roest zou brengen. Het antwoord weten we inmiddels: de absolute topvorm. Na de nationale allroundtitel en het goud op het EK Allround slijpt hij dit weekend zijn ijzers voor de NK Afstanden. De eerste horde: de 5.000 meter, waar hij concurrentie kan verwachten van onder anderen Beau Snellink, Kars Jansman en Marcel Bosker.

  TV-TIP Possessor

  Possessor
  Film 1 Premiere om 20:30 uur
  Tweede horrormysterie van Brandon Cronenberg _ zoon van regisseur David Cronenberg _ waarin Andrea Riseborough werkt voor een illegaal bedrijf dat een geheime technologie misbruikt om moorden te plegen via het lichaam van een ander.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)