Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Kassa ondervraagt Viaplay over aanhoudende storingen

  Het blijft onrustig rond Viaplay, de streamingdienst die sinds enkele maanden de Formule 1 verslaat in Nederland. Ook dit weekend klaagden – weliswaar minder – abonnees over beeldstoringen.
  Jarco Kriek
  30 may 2022
  comments 7
  Kassa ondervraagt Viaplay over aanhoudende storingen
  Foto Getty Images

  Viaplay is sinds maart in Nederland beschikbaar. Naast entertainment in de vorm van films en series biedt de streamingdienst ook live sport. Naast darts, enkele vechtsportcompetities, voetbal – waaronder de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League – is de Formule 1 het paradepaardje van Viaplay.

   

  Storing

  En juist die Formule 1 zorgt op dit moment voor de grootste hoofdbrekens voor de Zweedse eigenaar Viaplay Group. De streamingdienst verkocht in drie maanden naar schatting rond de 700.000 abonnementen. Met de mogelijkheid om op twee apparaten gelijktijdig te kunnen kijken, komt het potentieel aantal streamstarts rondom de live uitzendingen van de Formule 1 rond de anderhalf miljoen. De combinatie live streaming, internetdistributie en de gebruikte apparatuur voor de Viaplay-app zorgt bij een deel van de abonnees voor ergernissen.

   

  Klagende klanten

  Het consumentenprogramma Kassa van BNNVARA besteedt op maandag 30 mei aandacht aan de problematiek bij Viaplay. Het blijkt dat vooral kijkers die een jaarabonnement hebben afgesloten teleurgesteld zijn over de door Viaplay geleverde diensten. Op verzoeken om ontbinding van het jaarcontract met terugbetaling van het abonnementsgeld lijkt Viaplay niet in te gaan. Veel abonnees betaalden 99 euro vooruit voor een jaarabonnement tegen gereduceerd tarief. De uitzending van Kassa begint om 20.30 uur en wordt uitgezonden op NPO 1.

  ViaplayViaplay GroupstreamingdienststoringFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP NOS 30 jaar Bijlmervliegramp

  NOS 30 jaar Bijlmervliegramp
  NPO 2 om 17:00 uur
  Vandaag wordt de Bijlmerramp herdacht. Dertig jaar geleden stortte een vliegtuig neer op twee flats in de Bijlmermeer, waarbij 43 mensen om het leven kwamen. Tijdens een ceremonie worden hun namen genoemd, daarna volgt een minuut stilte en wordt een krans gelegd bij de herdenkingsplaats voorde slachtoffers. Mark Visser presenteert het verslag van deze bijeenkomst en praat met gasten over de impact van deze verschrikkelijke ramp.

  TV-TIP The Clovehitch Killer

  The Clovehitch Killer
  RTL 8 om 20:25 uur
  Tiener Tyler en zijn vader Don zijn gerespecteerde inwoners van een rustig dorp in Kentucky. Tien jaar eerder heeft een seriemoordenaar enkele vrouwen op brute wijze vermoord. Tot op de dag van vandaag is het een mysterie wie de dader is. Als Tyler in de schuur van zijn vader een reeks verontrustende foto's vindt die mogelijk verband houden met de moorden, staat zijn leven compleet op zijn kop.

  Interview