Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Kijkers zijn snoeihard: Formule 1 had bij Ziggo Sport moeten blijven

  Viaplay moet in Nederland heel hard werken om zijn imago te verbeteren. Formule 1-liefhebbers oordelen snoeihard over de prestaties tot nu toe.
  Jarco Kriek
  4 juni 2022
  comments 19
  Kijkers zijn snoeihard: Formule 1 had bij Ziggo Sport moeten blijven
  Foto ProShots

  Viaplay" target="_blank">Viaplay Group – voorheen Nordic Entertainment Group (NENT) – nam dit seizoen de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 over van VodafoneZiggo (Ziggo Sport). Daarbij veranderde ook de manier waarop de koningsklasse van de autosport wordt aangeboden aan de kijker. Ziggo Sport/Ziggo Sport Totaal bracht de Formule 1 als een lineaire zender in de huiskamer, dus op dezelfde manier als bijvoorbeeld NPO 1, RTL 4 of SBS6 . Viaplay doet dit via live streaming met behulp van een app en een internetverbinding. Helaas zorgt dat ervoor dat geen enkele tot nu toe uitgezonden Formule 1 Grand Prix probleemloos kon worden bekeken. Duizenden Viaplay-abonnees klagen over een slechtere beeldkwaliteit dan het door Viaplay beloofde Full HD 1080p. Ook mopperen ze over haperingen en het uitvallen van de stream.

   

  Slecht management

  In plaats van de problemen van klagende klanten vanaf het eerste moment serieus te nemen, legde Viaplay de schuld in eerste instantie bij de apparatuur van de abonnee en Nederlanders internetaanbieders. Pas nadat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM), belangenbehartiger Consumentenbond en het tv-programma Kassa aan de bel trokken, kwam het besef naar boven dat de problemen mogelijk bij Viaplay zelf liggen. Omdat de problemen wisselend zijn, zouden de verschillende gebruikte apps bijvoorbeeld een deel van de oorzaak kunnen zijn.

   

  Ziggo Sport

  Het oordeel van Formule 1-liefhebbers over Viaplay is – mede door de houding van de streamingdienst – snoeihard. Uit een enquête van GPfans waaraan bijna 50.000 lezers deelnamen blijkt dat slechts 1 procent de overstap van Formule 1 naar Viaplay een verbetering vindt. Maar liefst 84 procent van de deelnemers is van mening dat de Formule 1 beter bij Ziggo Sport had kunnen blijven. Zij vonden de uitzendingen van Ziggo Sport beter dan de huidige verslaggeving van zowel Viaplay als F1 TV Pro. Hierbij moeten we wel de aantekening maken dat Formule 1 voor klanten van kabelbedrijf Ziggo in het verleden zonder extra kosten beschikbaar was. Abonnees van andere providers – zoals KPN, T-Mobile en Canal Digitaal – moesten een aanvullend Ziggo Sport Totaal-abonnement afsluiten om naar Formule 1 te kijken.

  Formule 1ZiggoZiggo SportVodafoneZiggoViaplayViaplay Group

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: NK Afstanden

  Schaatsen: NK Afstanden
  NPO 1 om 18:20 uur
  Het was aan het begin van het schaatsseizoen nog de vraag wat de overstap naar Team Reggenborgh Patrick Roest zou brengen. Het antwoord weten we inmiddels: de absolute topvorm. Na de nationale allroundtitel en het goud op het EK Allround slijpt hij dit weekend zijn ijzers voor de NK Afstanden. De eerste horde: de 5.000 meter, waar hij concurrentie kan verwachten van onder anderen Beau Snellink, Kars Jansman en Marcel Bosker.

  TV-TIP Possessor

  Possessor
  Film 1 Premiere om 20:30 uur
  Tweede horrormysterie van Brandon Cronenberg _ zoon van regisseur David Cronenberg _ waarin Andrea Riseborough werkt voor een illegaal bedrijf dat een geheime technologie misbruikt om moorden te plegen via het lichaam van een ander.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)