Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Klaagzang over plots verslechterde DAB+ ontvangst

    Sinds 1 september zijn er plots meer klachten over de ontvangst van het digitale radionetwerk DAB+. Vooral via sociale media wordt veel geklaagd.
    Jarco Kriek
    6 september 2023
    comments 12
    Klaagzang over plots verslechterde DAB+ ontvangst
    Foto Getty Images

    Op 1 september veranderde het nodige op de analoge FM-band. Radiozenders verdwenen op FM uit de ether of waren via een andere frequentie te beluisteren. Ook op het digitale netwerk DAB+ werden wijzigingen doorgevoerd. Zo verhuisden radiozenders naar een ander uitzendkanaal en stopte er een radiozender. Daarnaast stapte de publieke omroep NPO voor de DAB+ distributie over naar een andere zenderexploitant.

     

    Slechtere ontvangst

    En deze wijziging blijkt te zorgen voor een klaagzang van DAB+ gebruikers die plots hun publieke radiozender niet meer via hun radio kunnen beluisteren. De nieuwe zenderexploitant Broadcast Partners gaat weliswaar meer zenders en opstelpunten inzetten om de dekking van het NPO DAB+ netwerk te verbeteren, maar de komende maanden wordt nog druk gewerkt aan dit netwerk. Deze werkzaamheden duren tot eind december en tot die tijd is radio-ontvangst in bepaalde delen van het land nog niet zoals het hoort.

    NPOpublieke omroepradioDAB+

    Reacties