Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Klanten verontwaardigd over willekeurbeleid bij Ziggo

  Een deel van de Ziggo-klanten is verontwaardigd over het beleid dat het kabelbedrijf op diverse punten hanteert. Het gaat onder meer om omruilkosten en de hoogte van kortingen.
  Jarco Kriek
  17 september 2022
  comments 0
  Klanten verontwaardigd over willekeurbeleid bij Ziggo
  Foto Getty Images

  De verontwaardiging van bestaande Ziggo-klanten is op meerdere plekken op internet te lezen. Er wordt onder meer geklaagd op de sociale mediakanalen en het eigen klant-helpt-klant community forum van Ziggo. Twee actuele situaties staan centraal. Dit zijn de omruilkosten die bij vervanging van apparatuur wordt berekend en de wisselende kortingen voor vaste klanten.

   

  Mediabox XL

  Bij het onderwerp omruilkosten staat de Mediabox XL centraal. Deze energieslurpende bruikleendecoder is door Ziggo terzijde geschoven. Het kabelbedrijf is hierdoor inmiddels begonnen met een gefaseerd omruiltraject. Hierbij worden gebruikers van deze bruikleendecoder proactief door het kabelbedrijf benaderd om hun Mediabox XL gratis om te ruilen voor – afhankelijk van het afgesloten abonnement – een Mediabox Next of Next Mini. Klanten die deze decoder willen omruilen maar hiervoor niet door Ziggo zijn benaderd, moeten eenmalig €19,95 activatiekosten (omruilkosten) betalen. Daarbij wijkt Ziggo bij deze groep klanten ook van het beleid af. Bij bepaalde abonnementen wordt bij een vrijwillige aanvraag voor omruil geen kosten berekend. Ook schelden medewerkers onder de noemer ‘coulance’ regelmatig de activatiekosten kwijt. Dit wekt dan weer vragen op bij klanten die wél de activatiekosten moeten betalen.

   

  Korting

  Een ander punt is het beleid dat het kabelbedrijf hanteert bij extra korting voor vaste klanten die hun contractvrije abonnement met een jaar willen verlengen. De korting die hierbij wordt aangeboden varieert per klant en lijkt afhankelijk te zijn van de medewerker die wordt gesproken. Wie goed kan onderhandelen krijgt een korting die tot veertig procent van het jaarbedrag kan oplopen. Wie direct op het aanbod ingaat, krijgt veel minder korting - bijvoorbeeld gedurende een halfjaar tien euro korting per maand. Er zijn daarnaast ook medewerkers die zeggen dat Ziggo helemaal geen korting aan bestaande klanten weggeeft en meldingen in de media hierover als ‘nepnieuws’ bestempelen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox XLkortingenergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)