Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Klanten verontwaardigd over willekeurbeleid bij Ziggo

  Een deel van de Ziggo-klanten is verontwaardigd over het beleid dat het kabelbedrijf op diverse punten hanteert. Het gaat onder meer om omruilkosten en de hoogte van kortingen.
  Jarco Kriek
  17 september 2022
  comments 0
  Klanten verontwaardigd over willekeurbeleid bij Ziggo
  Foto Getty Images

  De verontwaardiging van bestaande Ziggo-klanten is op meerdere plekken op internet te lezen. Er wordt onder meer geklaagd op de sociale mediakanalen en het eigen klant-helpt-klant community forum van Ziggo. Twee actuele situaties staan centraal. Dit zijn de omruilkosten die bij vervanging van apparatuur wordt berekend en de wisselende kortingen voor vaste klanten.

   

  Mediabox XL

  Bij het onderwerp omruilkosten staat de Mediabox XL centraal. Deze energieslurpende bruikleendecoder is door Ziggo terzijde geschoven. Het kabelbedrijf is hierdoor inmiddels begonnen met een gefaseerd omruiltraject. Hierbij worden gebruikers van deze bruikleendecoder proactief door het kabelbedrijf benaderd om hun Mediabox XL gratis om te ruilen voor – afhankelijk van het afgesloten abonnement – een Mediabox Next of Next Mini. Klanten die deze decoder willen omruilen maar hiervoor niet door Ziggo zijn benaderd, moeten eenmalig €19,95 activatiekosten (omruilkosten) betalen. Daarbij wijkt Ziggo bij deze groep klanten ook van het beleid af. Bij bepaalde abonnementen wordt bij een vrijwillige aanvraag voor omruil geen kosten berekend. Ook schelden medewerkers onder de noemer ‘coulance’ regelmatig de activatiekosten kwijt. Dit wekt dan weer vragen op bij klanten die wél de activatiekosten moeten betalen.

   

  Korting

  Een ander punt is het beleid dat het kabelbedrijf hanteert bij extra korting voor vaste klanten die hun contractvrije abonnement met een jaar willen verlengen. De korting die hierbij wordt aangeboden varieert per klant en lijkt afhankelijk te zijn van de medewerker die wordt gesproken. Wie goed kan onderhandelen krijgt een korting die tot veertig procent van het jaarbedrag kan oplopen. Wie direct op het aanbod ingaat, krijgt veel minder korting - bijvoorbeeld gedurende een halfjaar tien euro korting per maand. Er zijn daarnaast ook medewerkers die zeggen dat Ziggo helemaal geen korting aan bestaande klanten weggeeft en meldingen in de media hierover als ‘nepnieuws’ bestempelen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox XLkortingenergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)