Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Klassieke zender Brava NL als Stingray Classica verder

    Het Nederlands tintje bij de klassieke tv-zender Brava NL is definitief verdwenen. De Canadese eigenaar Stingray heeft de zender na enige vertraging alsnog tot Stingray Classica omgedoopt.
    Jarco Kriek
    19 april 2019
    comments 0
    Klassieke zender Brava NL als Stingray Classica verder

    Brava NL werd als Brava HD in 2006 opgericht door de Nederlandse mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch. De zender kreeg in Nederland een groter kijkpubliek nadat de eigenaren via een lobby bij lokale programmaraden toegang tot het analoge tv-netwerk van de kabelbedrijven UPC en Ziggo kregen. Later volgde bij vrijwel alle distributeurs digitale verspreiding van de zender. Uiteindelijk verkochten Bron en Ardesch de klassieke zender, samen met de jazz-zender Djazz.tv aan het Canadese bedrijf Stingray.

     

    Stingray Classica

    Stingray kocht vorig jaar ook de klassieke zender Classica. Begin dit jaar werd duidelijk dat de Canadese eigenaar Brava en Classica wilde samenvoegen en als een sterk merk onder de naam Stingray Classica wilde laten verder gaan. Distributeur Delta meldde aan klanten dat eind februari de samenvoeging zou plaatsvinden. Na een vertraging is sinds woensdag de naam Stingray Brava door Stingray Classica vervangen. Distributeurs waar beide klassieke zenders in het aanbod aanwezig was, zoals Canal Digitaal, zien door de wijziging het zenderaanbod verschralen.

     

    KPN

    KPN levert sinds 1 april Stingray Classica in het basispakket aan klanten die bij het telecombedrijf Interactieve TV kopen. Net nadat Stingray Brava had gekocht in 2016 verdween de zender bij KPN uit het aanbod. Ook distributeurs als Ziggo, Delta en Caiway hebben het huidige Stingray Classica in het zenderaanbod opgenomen. Hierdoor is de klassieke zender in ruim zes miljoen Nederlandse huiskamers te zien.

    StingrayStingray ClassicaStingray BravaBravaClassicaBrava NLBravaNLmuziek

    Reacties

  1. Doe mee en win!

    • *

      Win De beentjes van Sint-Hildegard

      CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

    TV-TIP Koken voor een week

    Koken voor een week
    24Kitchen om 05:20 uur
    Heb je geen tijd om na een lange werkdag nog uitgebreid te koken? Danny Jansen weet raad en geeft tips om tijd te besparen.

    TV-TIP Boer Ayoub

    Boer Ayoub
    BVN-TV om 02:20 uur
    Niet alleen schapen moeten geschoren worden, ook koeien krijgen deze behandeling en daar gaat boer Ayoub mee aan de slag.

    Interview

    • *

      Leo Alkemade

      Van je familie moet je het hebben

      Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
      Reacties0 reactie(s)