Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Komende twee weekenden storingvrij Formule 1 kijken?

  Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar niet iedereen kan dit seizoen zonder verbindingsproblemen Formule 1 kijken bij Viaplay.
  Jarco Kriek
  22 august 2022
  comments 4
  Komende twee weekenden storingvrij Formule 1 kijken?
  Foto Getty Images

  Ziggo Sport zond in de voorbijgaande jaren Formule 1 lineair uit. In deze periode waren er – behoudens mogelijk storingen op het netwerk van individuele providers – geen problemen met het kijken van deze autosport en de geleverde beeldkwaliteit. Sinds de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 zijn overgegaan naar Viaplay is de situatie anders. Een deel van de 750.000 abonnees van Viaplay heeft namelijk last van aanhoudende verbindingsproblemen. Een ander deel klaagt over beeldkwaliteit die zwaar tegenvalt vergeleken met die van Ziggo Sport.

   

  Live streaming

  Niet iedere Viaplay-abonnee heeft last van slechte beeldkwaliteit. Als het Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway is afgesloten, dan kan bij deze providers Formule 1 worden gekeken via het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Dit kan nog tot het einde van het huidige raceseizoen. Daarna lijkt Viaplay de stekker uit het kanaal te trekken. Vanaf dat moment is iedere abonnee veroordeeld tot live streaming van Formule 1, zoals nu ook al het geval is voor het entertainmentaanbod en alle overige sporten. De verbindings- en beeldkwaliteitsproblemen treden op dit moment alleen op bij live streaming.

   

  Ongestoord kijken

  De komende twee Formule 1-races kunnen door iedere Nederlander – ook als deze geen Viaplay-abonnement heeft – geheel zonder storing worden gevolgd. Komende zondag (28 augustus) is de Formule 1 Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps live te volgen bij de VRT. Deze zender is bij iedere lineaire tv-aanbieder in het basispakket beschikbaar. Ditzelfde geldt voor NPO 1. Op deze zender wordt op 4 september de Dutch GP op het circuit van Zandvoort uitgezonden. Natuurlijk kunnen Viaplay-abonnees ook lineair kijken op Viaplay Xtra bij providers die deze zender aanbieden, of anders online via de apps en website van Viaplay.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1NPOpublieke omroepVRT

  Reacties

 1. TV-TIP How to Hire a Hitman

  How to Hire a Hitman
  NPO 3 om 21:07 uur
  Op het darkweb kunnen opdrachtgevers schijnbaar huurmoordenaars vinden. Hoe bang moet je zijn als jouw naam genoemd wordt? Uit gehackte berichten blijkt dat honderden mensen over de hele wereld online een moord hebben besteld. Journaliste Yinka Bokinni verdiept zich in verschillende zaken.

  TV-TIP Rampvlucht

  Rampvlucht
  NPO 1 om 21:25 uur
  In de Bijlmer komt Asha steeds meer zieke huisdieren tegen. Vincent denkt dat de Nederlandse regering en luchtvaartwereld belangrijke details achterhouden. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Volkskrant-journalist Pierre Heijboer onderzoekt verhalen over "mannen in witte pakken" die op de rampplek gezien zouden zijn. Intussen doet ook Asha een schokkende ontdekking.

  Interview