Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Komende twee weekenden storingvrij Formule 1 kijken?

  Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar niet iedereen kan dit seizoen zonder verbindingsproblemen Formule 1 kijken bij Viaplay.
  Jarco Kriek
  22 augustus 2022
  comments 4
  Komende twee weekenden storingvrij Formule 1 kijken?
  Foto Getty Images

  Ziggo Sport zond in de voorbijgaande jaren Formule 1 lineair uit. In deze periode waren er – behoudens mogelijk storingen op het netwerk van individuele providers – geen problemen met het kijken van deze autosport en de geleverde beeldkwaliteit. Sinds de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 zijn overgegaan naar Viaplay is de situatie anders. Een deel van de 750.000 abonnees van Viaplay heeft namelijk last van aanhoudende verbindingsproblemen. Een ander deel klaagt over beeldkwaliteit die zwaar tegenvalt vergeleken met die van Ziggo Sport.

   

  Live streaming

  Niet iedere Viaplay-abonnee heeft last van slechte beeldkwaliteit. Als het Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway is afgesloten, dan kan bij deze providers Formule 1 worden gekeken via het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Dit kan nog tot het einde van het huidige raceseizoen. Daarna lijkt Viaplay de stekker uit het kanaal te trekken. Vanaf dat moment is iedere abonnee veroordeeld tot live streaming van Formule 1, zoals nu ook al het geval is voor het entertainmentaanbod en alle overige sporten. De verbindings- en beeldkwaliteitsproblemen treden op dit moment alleen op bij live streaming.

   

  Ongestoord kijken

  De komende twee Formule 1-races kunnen door iedere Nederlander – ook als deze geen Viaplay-abonnement heeft – geheel zonder storing worden gevolgd. Komende zondag (28 augustus) is de Formule 1 Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps live te volgen bij de VRT. Deze zender is bij iedere lineaire tv-aanbieder in het basispakket beschikbaar. Ditzelfde geldt voor NPO 1. Op deze zender wordt op 4 september de Dutch GP op het circuit van Zandvoort uitgezonden. Natuurlijk kunnen Viaplay-abonnees ook lineair kijken op Viaplay Xtra bij providers die deze zender aanbieden, of anders online via de apps en website van Viaplay.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1NPOpublieke omroepVRT

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP The Jungle Book

  The Jungle Book
  Net5 om 20:00 uur
  Het jongetje Mowgli (Neel Sethi) is opgevoed door wolven, maar de gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) wil hem weg hebben uit de jungle. Daarom moet hij vluchten. Op zijn tocht wordt hij bijgestaan door de strenge panter Bagheera en de vrolijke beer Baloo (Bill Murray). Liveactionverfilming naar Rudyard Kipling gelijknamige boek.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)