Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Komende twee weekenden storingvrij Formule 1 kijken?

  Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar niet iedereen kan dit seizoen zonder verbindingsproblemen Formule 1 kijken bij Viaplay.
  Jarco Kriek
  22 augustus 2022
  comments 4
  Komende twee weekenden storingvrij Formule 1 kijken?
  Foto Getty Images

  Ziggo Sport zond in de voorbijgaande jaren Formule 1 lineair uit. In deze periode waren er – behoudens mogelijk storingen op het netwerk van individuele providers – geen problemen met het kijken van deze autosport en de geleverde beeldkwaliteit. Sinds de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 zijn overgegaan naar Viaplay" target="_blank">Viaplay is de situatie anders. Een deel van de 750.000 abonnees van Viaplay heeft namelijk last van aanhoudende verbindingsproblemen. Een ander deel klaagt over beeldkwaliteit die zwaar tegenvalt vergeleken met die van Ziggo Sport.

   

  Live streaming

  Niet iedere Viaplay-abonnee heeft last van slechte beeldkwaliteit. Als het Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway is afgesloten, dan kan bij deze providers Formule 1 worden gekeken via het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Dit kan nog tot het einde van het huidige raceseizoen. Daarna lijkt Viaplay de stekker uit het kanaal te trekken. Vanaf dat moment is iedere abonnee veroordeeld tot live streaming van Formule 1, zoals nu ook al het geval is voor het entertainmentaanbod en alle overige sporten. De verbindings- en beeldkwaliteitsproblemen treden op dit moment alleen op bij live streaming.

   

  Ongestoord kijken

  De komende twee Formule 1-races kunnen door iedere Nederlander – ook als deze geen Viaplay-abonnement heeft – geheel zonder storing worden gevolgd. Komende zondag (28 augustus) is de Formule 1 Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps live te volgen bij de VRT. Deze zender is bij iedere lineaire tv-aanbieder in het basispakket beschikbaar. Ditzelfde geldt voor NPO 1. Op deze zender wordt op 4 september de Dutch GP op het circuit van Zandvoort uitgezonden. Natuurlijk kunnen Viaplay-abonnees ook lineair kijken op Viaplay Xtra bij providers die deze zender aanbieden, of anders online via de apps en website van Viaplay.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1NPOpublieke omroepVRT

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)