Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Komst HBO Max en Sky Showtime zorgt voor meer versnippering content

  Abonnees van internationale streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video hebben nog enkele dagen om naar afleveringen van bepaalde series te kijken.
  Jarco Kriek
  27 december 2021
  comments 8
  Komst HBO Max en Sky Showtime zorgt voor meer versnippering content
  Foto Getty Images

  Een reeks van distributie- en rechtenovereenkomsten loopt op 31 december af. Als gevolg hiervan verdwijnt niet alleen bij Ziggo vrijwel alle HBO-content. Ook bij streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video en Videoland verdwijnen meer dan honderd titels. Dit alles heeft te maken met uitbreiding van het contentaanbod van de bestaande streamingdienst Disney+ van The Walt Disney Company en de komst van de nieuwe streamingdiensten HBO Max (WarnerMedia) en Sky Showtime (ViacomCBS).

   

  Films en series verdwijnen

  Netflix moet bijvoorbeeld alle seizoenen van de 20th Century Fox serie The Prison Break aan contenteigenaar Disney afstaan. Deze serie zal toekomstig alleen bij Disney+ te zien zijn. Dit is ook het geval voor de series 24 en Modern Family. Verder raakt Netflix bijvoorbeeld alle seizoenen van de populaire serie Friends van Warner Bros Television kwijt omdat eigenaar WarnerMedia deze serie exclusief gaat aanbieden via de eigen streamingdienst HBO Max. Amazon Prime Video raakt eveneens tientallen films en series kwijt. Zo verhuist de NBCUniversal serie Chicago Time naar de nieuwe streamingdienst Sky Showtime van eigenaar ViacomCBS. Dit is ook het geval bij enkele films uit de Star Trek-reeks die van Amazon Prime Video naar Sky Showtime verhuizen. Overigens is veel content van Sky Showtime tot het moment dat deze streamingdienst in Nederland beschikbaar komt vooralsnog bij Ziggo te bekijken.

   

  Meer abonnementen

  Voor de consument betekent de komst van meer streamingdiensten dat de content nog meer over diverse partijen wordt versnipperd. Om naar dezelfde content als nu te kijken, zijn dus meer abonnementen nodig. Dit zorgt ervoor dat kijken naar tv- en videocontent duurder gaat worden. Uiteindelijk kan dit leiden tot de vlucht van de consument richting illegaliteit. Daarbij kan gedacht worden aan illegale IPTV-abonnementen en het onderling delen van abonnementen (accountsharing) tussen familie, vrienden en kennissen.

  HBOHBO MaxWarnerMediaSky ShowtimeViacomCBSNBCUniversalNetflixAmazonPrime VideoVideolandstreamingdienstfilmsseriescontentversnippering contentabonnement

  Reacties